Zombieland 4K Blu-Ray
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Zombieland op 4K Blu-Ray

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Heerlijke humor
  • Lekker kort (80 minuten)
  • Prachtig omgezet naar 4K

THE BAD

Afgelopen jaar presenteerde Sony Pictures Zombieland Double Tap in 4K. Op het randje van 2020 ontvingen wij nog net de 4K remaster van de originele Zombieland film uit 2009.

Want dat is natuurlijk ook een beetje het verhaal achter deze release. De originele Zombieland verscheen namelijk in 2009 en er was zo’n tien jaar voor nodig om de opvolger te produceren. Met grotendeels dezelfde cast, die toch ook echt wel een paar jaartjes ouder was geworden.

Het verhaal van Zombieland

Zombieland plaatst ons in een wereld overlopen door zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson) proberen te overleven in deze gedoemde wereld. Onderweg ontmoeten ze Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin). De vier proberen naar beste kunnen met elkaar te overleven en zijn soms meer een spiegel van elkaar dan ze zelf willen toegeven.

Het gevoel van Zombieland

In tegenstelling tot producties als The Walking Dead en World War Z, draait het bij Zombieland niet echt om zo veel mogelijk dramatisch bloedvergieten. Zombieland is juist een comedyfilm die, ondanks een zeer beperkt productiebudget, zeer sterk uit de verf komt. Bovendien is hij met 80 minuten lekker kort. Echt zo’n film die je er ook op een doordeweekse avond even in kunt schuiven.

De remaster naar 4K is perfect uitgevoerd door Sony Pictures. De beelden zijn mooi scherp en het HDR kleurenbereik van de TV wordt ook goed aangesproken.

Extra’s

Sony Pictures voorziet de fans ook van de nodige extra’s op de 4K disc. Denk aan een repo over 10 jaar zombieland en het nodige materiaal over hoe de film tot stand is gekomen.

Zombieland 4K Blu-Ray

Conclusie: Zombieland 4K Blu-Ray

Na tien jaar is Zombieland nog steeds een sterke titel. Dat de film relatief kort is, kan me niet echt storen. Sterker nog, het is wel lekker om eens een film te kijken met een vlot verhaal erin.

Zombieland kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.