Review: Zombieland Double Tap 4K

Zombieland Double Tap kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De nieuwe Zombieland Double Tap komt eindelijk uit op Blu-Ray. Wij mochten van de week al genieten van de 4K uitvoering van deze titel van Sony Pictures.

Zombieland

Hoewel films elkaar doorgaans met een periode van 1 a 2 jaar opvolgen, stamde de originele Zombieland al uit 2009. De film viel op met de sterke cast. Zo worden de hoofdrollen vertolkt door Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone en Abigail Breslin. Daarnaast bevatte de film een briljante cameo van Bill Murray.

In de film maakten we vooral kennis met de crew en de zombies uit hun wereld. Die zijn namelijk wat handiger dan de zombies die we kennen uit The Walking Dead. Sterker nog, daar steken ze in de tweede film ook een beetje de draak mee.

Zombieland Double Tap 4K

De jonge Abigail Kathleen Bresin is natuurlijk niet zo jong meer anno 2019, het jaar waarin de film in de bios verscheen. In de originele Zombieland speelde zij nog een 12-jarige. Inmiddels staat ‘Little Rock’ aan het begin van haar volwassenheid en is ze toch echt op zoek naar de liefde. Iets dat haar oudere zus Wichita (Emma Stone) absoluut niet aanstaat. Ondertussen is Tallahassee (Woody Harrrelson) stiekem vadergevoelens voor de kleine meid gaan ontwikkelen. Wanneer ze er met een soort hippie van door gaat naar Graceland, flipt hij en zet hij de achtervolging in.

Ondertussen staat ook Columbus (Jesse Eisenberg) voor een grote uitdaging. In eerste instantie smeert zijn vriendin Wichita hem namelijk ook, maar gelukkig treft hij het summum van een naïef blondje in de plaatselijke koelcel. Wanneer Wichita onverwacht weer voor de deur staat, levert dat zeer ongemakkelijke televisie op.

De film zit echt vol humor. Daarbij lijkt het creatieve team geen grenzen te kennen. Denk bijvoorbeeld aan het ombrengen van een zombie doordat een Italiaan de toren van Pisa omgooit. Ja, ook dat past in het script. En, Bill Murray keert ook terug. De oude acteur neemt schaamteloos zijn rol in de Gafield films op de korrel en dropt vele quotes uit eerdere films. Ondanks dat hij inmiddels duidelijk een stuk ouder is geworden. Heerlijk!

Extra’s

Sony levert de 4K Blu-Ray af met HDR ondersteuning. Audio is beschikbaar op een DTS:X track, maar ook met Dolby Audio en DTS:HD. Bovendien is de fil mImax Enhanced op de disc geplaatst.

De vormgeving van de menu’s is echt top, al is het wat lang werk om de ondertitels aan te zetten. Sony levert ook veel bonusmateriaal op het schijfje. We vinden bloopers, alternatieve en verlengde scenes, maar ook een dag met Bill Murray. Ze gaan in op de bolides in de film (o.a. The Beast en een monstertruck), hoe je een film met zombies neer moet zetten om geloofwaardig te blijven voor zombie fans en natuurlijk heel veel commentaar tracks. De 4K versie is beschikbaar in onderstaande steelbook uitvoering.

Zombieland Double Tap 4K

Conclusie Zombieland Double Tap 4K

Opnieuw levert Sony een aaneenschakeling van ongemakkelijke momenten en (soms wat gemakkelijke) grappen op. Door de visuele effecten in de film, levert 4K ook echt een meerwaarde op. Het is wel vaker geprobeerd om humor en zombies in één film samen te brengen, maar nergens is het zo goed gelukt als in Zombieland Double Tap.

Zombieland Double Tap kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Veel humor
  • Leuke verhaallijn
  • Regelmatig links met andere films en series
  • Bill Murray

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events