Onmisbare gadgets voor in de auto

In de auto moet je vooral op de weg letten en je niet laten afleiden. Maar dat betekent niet dat er geen handige gadgets zijn voor in de auto. Die kun je gewoon gebruiken, zonder dat je rijkunsten eronder hebben te leiden. En dat is wel zo fijn, want veilig rijden betekent een kleinere kans op auto-ongelukken of een vervelende claim op je autoverzekering.

Een achteruitrijcamera

Steeds meer auto’s hebben tegenwoordig een achteruitrijcamera. Handig, want dan hoe je niet je nek te verdraaien als je even achteruit wilt inparkeren. Heeft je auto nog niet zo’n camera? Geen probleem! Deze kun je tegenwoordig ook namelijk los kopen. Vaak zijn dit compacte draadloze systemen die je makkelijk zelf kunt installeren.

Een dashcam

Nog zo’n handige camera: de dashcam. Deze biedt vooral uitkomst wanneer er discussie is over de aansprakelijkheid van schade, bijvoorbeeld bij een ongeval. Deze camera’s leggen vast wat er op de weg gebeurt en dat lost vaak veel onduidelijkheid op. Dat voorkomt bijvoorbeeld dat je lang bezig bent met de verzekering van je auto, meestal is op de camerabeelden goed te zien wie er verantwoordelijk is.

Een bluetooth-adapter

Wil je graag muziek of podcasts in de auto luisteren? Die stream je gemakkelijk vanaf je telefoon naar je autoradio. Tenminste…. als je autoradio bluetooth kan ontvangen tenminste. Heb je een oudje die dat niet kan in je auto? Geen punt, koop dan gewoon een bluetooth-adapter. Die sluit je heel makkelijk met een kabeltje aan op je autoradio. Voor de echt antieke wagens zijn er zelfs adapters die werken via een cassettebandje.

Een keyfinder

Deze is meer voor buiten de auto dan in de auto, maar desalniettemin erg handig! Een keyfinder is een sleutelhanger die een signaaltje kan ontvangen en versturen. En dat is erg handig als je vaak je autosleutels kwijt bent. Eenvoudige modelen werken bijvoorbeeld als je fluit, maar er zijn ook slimmere varianten die werken met een app op je telefoon.

Tile Pro 2019 en Tile Mate 2019

Een USB-adapter

Roken in de auto, dat doet bijna niemand meer. Maar dat betekent niet dat je niks aan die aansluiting voor een aansteker in je auto hebt. Stop er een USB-adapter in en je hebt er ineens een handige oplader bij voor onderweg. Zo kun je ook tijdens de lange ritten je telefoon blijven gebruiken als navigatie of audiospeler.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.