Xbox Game Streaming
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft draait prijsverhogingen Xbox Live Gold terug

Microsoft presenteerde afgelopen week het plan om de prijs van Xbox Live Gold omhoog te gooien. Het excuus was dat de prijs al jaren niet was aangepast. Xbox Live Gold zou hierdoor zo duur worden, dat Xbox Game Pass wel heel aantrekkelijk zou worden.

Hier op de redactie hebben we eindelijk de Series X binnen, en zijn we aan de review begonnen. Daarbij zat meteen een mooi aanbod. Een kwartaal GamePass voor €1. Hoewel ik in eerst instantie even in extase was, verzopen we binnen no-time in de games en verloren de premium games die we de afgelopen jaren hebben gekocht, per direct al hun waarde. Het bezit en bijbehorende trots bij het hebben van een game, verdween totaal. Alles veranderde in oppervlakkige massaconsumptie. Zeker nu ook het EA Play aanbod erin zit. Nieuwe game releases worden hierdoor net zo niet-spannend als de zoveelste nieuwe film op Netflix.

Door wereldwijde kritiek, er zijn immers gamers die liever zo nu en dan een game kopen en genoeg hebben aan de 3 a 4 gratis games per maand, is de prijsverhoging voor Xbox Live Gold teruggedraaid. Ter illustratie; 12 maanden Xbox Live koop je op internet al voor rond de €38 terwijl een jaar GamePass op z’n goedkoopst €117 kost. Voor gezinnen met een krap maandbudget is dat nogal een verschil.

Overigens krijg je met GamePass meer dan alleen heel veel gratis games. De dienst maakt het ook mogelijk om games te streamen vanaf servers van Microsoft. Die Series X hoef je dus eigenlijk ook niet meer te kopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.