Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Review: LG Tone Free FN7 Eardbuds

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Uv schoonmaak
  • mooi design
  • goed geluid

THE BAD

LG kwam deze december met de opvolger van de Tone Free NF6, de FN7. De opvolger is uitgebreid met beter geluid én met Active Noise Cancellation (ANC). Ook hebben deze earbuds een mooie feature voor de vraag naar meer hygiëne. Laten we gaan testen zeg ik!

Unboxing

De LG Tone Free FN7 komt in een mooi compact doosje. Op de voorkant prijkt al de UV nano technologie, meer daarover later. Op de achterkant zien we een foto van wat we zelf zodra gaan ondervinden, namelijk een geopende earbudcase. Aan de zijkant vind je een QR code voor de software die bij de FN7 komen, zeker niet te willen missen. Ook vind je daar de eigenschappen van deze earbuds.

Als we hem openmaken dan zien de earbudcase al liggen. Heel subtiel zie je alleen Tone staan op de voorkant. Daaronder liggen de oplaadkabel, 2 paar andere oordopjes voor kleinere oren en natuurlijk de handleiding.

De earbudcase gaat open en je wordt begroet door mooi blauw licht die onder de GFN7 vandaan komt. De earbuds zelf schitteren mooi, ze zijn glimmend zwart, maar zeker niet storend of patserig.

Design

Wat mij meteen opvalt met andere earbuds is de kleine case. Anderen die ik vast heb gehad waren snel een slag groter. Deze kun je prima in je broekzak of jaszak stoppen, zonder er last van te hebben. Hij is rond en mooi dun. Daarbij valt zijn gewicht ook weg te cijferen bij hetgeen je ook vaak bij je hebt, sleutels, telefoon, portemonne. De case is matzwart met op de zijkant twee ledlampjes, 1 kan aangeven hoeveel juice de case nog heeft en die daaronder geeft aan of de UV nano aanstaat. Nog even wachten en dan vertel ik meer over de UV nano technologie…

Ook vind je links aan de zijkant een knopje waar je de batterijstatus ook kunt controleren zonder hem te openen. Aan de achterzijde kun je hem opladen met USB-C. Als we hem opendoen dan prijkt onder de FN7 earbuds “with Meridian”. Dit is een company die gespecialiseerd is in audioproducten. LG en Meridian hebben de handen ineen geslagen om audiotechnisch iets moois neer te zetten. Dit bedrijf is vooral bekend bij audiofielen.

De LG Tone Free FN7 earbuds zijn dus in zijn geheel glimmend zwart. Een mooie brede klankkamer en dan zien we ze snel smaller worden waar dus o.a. de antennes inzitten. Het dunne gedeelte is iets lichter van kleur en gebruik je om ze te bedienen met touch. Aan de binnenzijde zien we een L of R die aangeeft in welk oor hij moet. Al voel je dat zelf ook wel snel. Ook zien we 3 oplaadpuntjes. Het design overal is stijlvol en mag je best mee gezien worden. Ze zijn er ook in het wit overigens.

Gebruikersgemak

Vers uit de verpakking wilde de LG Tone Free FN7 al pairen met mijn telefoon. Ok, dat ging makkelijk. Daarop werd ik gevraagd of ik de app er ook bij wilde hebben, ja doe maar. Het installeren van de FN7 met software is dus echt simpel en snel gedaan. Het gebruik zelf is ook prettig. Alleen moet je wel even de touch in de vingers krijgen. Dat is gewoon af en toe even de app openen en bekijken wat de controls zijn. Dan werkt het wel erg prettig!

Tijdens het sporten liggen ze goed in je oor, ze zijn niet vervelend en ik heb deze weken totaal geen signaalverlies gemerkt. Dat ze ook tegen een druppel kunnen stelt me ook wel gerust, je kunt naar hartelust sporten zonder bang te zijn voor defecten.

En dan heb je gesport, of kom je net thuis van je werk, dan is het meteen handen wassen in de huidige maatschappij. Ook je LG Tone Free FN7 kan daarin meedoen met zijn UV Nano technologie. Wanneer je hem aan de lader doet dan worden ze in tien minuten ontsmet door UV straling waardoor het 99% van de bacteriën doodt. Geen overbodige luxe tijdens deze lastige periode. Wanneer je de case opent tijdens het ontsmetten schakelt de UV zichzelf uit omdat UV natuurlijk schadelijk kan zijn voor je ogen.

De batterijduur is naar zeggen 7 uur, en dit klopt wel redelijk. Bij 6 uur begon het wel echt op te raken. De case geeft ruim van te voren aan wanneer hij leeg begint te geraken. De LED van de case geeft aan groen oranje of rood. Dit spreekt voor zich denk ik.  Wanneer je de case 5 á 10 minuten oplaadt dan kun je snel al weer een uur muziek luisteren. Alles tezamen zou je 21 uur kunnen luisteren naar muziek/gesprekken voeren. Dit komt redelijk dicht in de buurt!

 

Geluid

Gezien zijn prijs mag je aardig wat verwachten van de kwaliteit van de LG Tone Free FN7 . En dit komen ze zeker grotendeels na! Het geluid is in verschillende modussen te zetten die zeker verschillen met elkaar. Persoonlijk ben ik fan van de “immersive” modus. Die klinkt diepgaander waardoor je meer ondergedompeld wordt in het geluid, goh zouden ze het daarom immersive hebben genoemd?!

Naast de verschillende modussen voor het geluid hoe het klinkt heb je nog 3 opties. Noise cancelling, Ambient Sound en Off. De Noise cancelling werkt naar behoren, het overstemt veel geruis en ander geluid. Bij Ambient Sound heb ik het idee dat er meer doorkomt zodat je je omgeving nog redelijk kan horen, belangrijk op de openbare weg! De bass is redelijk goed aanwezig en de hoge tonen ook. De bass is niet overdreven aanwezig om ook de hoge tonen speelruimte te geven om zuiver te blijven klinken. Het voldoet absoluut om een sessie te wandelen, sporten of te reizen. Zelfs voor een paar uur. Je merkt wel verschil in kwaliteit met de goedkopere varianten, die snel wat doffer klinken zonder bass. Dat is hier niet het geval, gewoon prima geluid.

Software

De software is uitgebreid, je kunt je eigen geluid mixen, je kunt zelf bepalen hoe je oortjes werken met touch. Alles weergegeven in een vriendelijke interface. Ik was aangenaam verrast hierdoor.

Conclusie

Al met al is de LG Tone Free FN7 een mooi product dat zeker waarmaakt wat hij predikt. Het design is mooi, kwalitatief zit het goed in elkaar en dat de UV Nano toch iets bijdraagt aan de hygiëne is tegenwoordig ook zeker een pluspunt. Het zijn earbuds die ik zeker aanraad tijdens sporten, OV verkeer of wandelingen. Prijs, op moment van schrijven, ligt rond de €179,99.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.