Historische foto JBL reclame in een stadion
Arjan Olsder
Arjan Olsder

JBL bestaat 75 jaar

JBL, wat onderdeel is van Harman, wat onderdeel is van Samsung, bestaat dit jaar 75 jaar. Dat het merk ongekend populair is, zie je in de verkoopaantallen. Het audiomerk heeft in die 75 jaar 100.000.000 speakers weten te verkopen.

Het merk kent een lange geschiedenis van samenwerkingen. De meest opvallende voor consumenten was in de jaren 90, toen JBL speakers veelvuldig onderdeel uitmaakten van Compaq computers. Dat computermerk heeft het helaas niet zo lang volgehouden, maar dat lag zeker niet aan het geluid.

Het merk heeft zich inmiddels aan vele grote evenementen gekoppeld en de mobiele speakers zijn bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Met de mijlpaal van 100.000.000 speakers laat JBL weten naar eigenzeggen in meer dan de helt van alle bioscoopzalen, stadions en muziekpodia wereldwijd aanwezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.