Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Dit zijn volgens Huawei de beste AppGallery apps van 2020 

Lijstjestijd! Rampjaar 2020 komt piepend en krakend tot een eind (audiovisuele ondersteuning: denk aan nagels die over een krijtbord krassen – geen dank). We moeten de eerste persoon nog tegenkomen die daarover rouwt. Gelukkig zijn afgelopen jaar ook genoeg positieve dingen gebeurd. Appmakers bleven bijvoorbeeld superstrakke apps bouwen. Ook op de AppGallery van Huawei verschijnen steeds meer apps die meer dan de moeite waard zijn. De techreus koos de beste van 2020 uit en waardeerde die met een Editors’ Choice Award. Een selectie uit de prijswinnaars:

Ecosia

Googelen maar dan milieuvriendelijk. Zoek je via Ecosia, dan doneert het bedrijf een halve eurocent aan het planten van bomen of het redden van oude bossen. Klinkt weinig? Bedenk dan dat Google volgens de laatst bekende schattingen jaarlijks zo’n 2 biljoen zoekopdrachten uitvoert. Als net zo veel mensen Ecosia zouden gebruiken, dan zou het bedrijf ieder jaar tien miljard euro hebben in de strijd tegen ontbossing. Het fijne aan bossen is dat je je er goed in kunt verstoppen en dat kan toevallig ook als je Ecosia gebruikt: zoekopdrachten worden versleuteld en je data wordt niet verkocht aan derde partijen. Lekker bezig, die gasten!

Download

Kahoot!

Grote kans dat je Kahoot! al kent, want de app rekent wereldwijd 1 op de 6 mensen tot zijn actieve gebruikers (1,3 miljard in totaal). Het van oorsprong Noorse multiple-choice-platform maakt leren leuk door er een spelelement in aan te brengen. In huiskamers en collegezalen werd er al jaren flink op los gekahoot, maar de app won dit jaar door de coronacrisis en bijbehorende lockdowns aan relevantie. Samen kahooten kan namelijk ook als je in je uppie achter je scherm op zolderkamer zit. Iets minder leuk, maar nog steeds leerzaam. 

Download

Bolt

Taxi-app Bolt kwam dit jaar op de Nederlandse markt. Het Estse bedrijf probeert Uber van z’n troon te stoten, door goedkopere ritten aan te bieden en meer geld over te laten voor chauffeurs. Hoe ze dat bolwerken? Naar eigen zeggen heeft Bolt een efficiëntere bedrijfsvoering waardoor meer geld overblijft voor de rest. Als gebruiker merk je er – behalve in je portemonnee – weinig van, want de meeste Bolt-chauffeurs rijden ook gewoon voor Uber. Nou ja, misschien zijn die iets blijer als je ze oproept via Bolt. Pro-tip: omdat Bolt nog een plek op de Nederlandse markt moet veroveren, krijgen nieuwe gebruikers vaak fikse kortingen. Ben je nóg goedkoper uit! 

Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.