Dit is de Samsung Galaxy S21 5G Series [Live verslag]

Samsung Galaxy S21+

Samsung presenteert op dit moment de nieuwe Samsung Galaxy S21. Een nieuwe serie vlaggenschip toestellen die de strategie voor Samsung helemaal omgooit. Het merk gaat meer naar normaal. En met het verwijderen van de lader en headset uit de verpakking en het introduceren van de Samsung SmartTag, volgt het keurig de strategie van Apple. Maar… met het meest opvallende design ooit.

Terwijl de presentatie bezig is, updaten we deze post.

Samsung Galaxy Buds Pro

De Samsung Galaxy Buds Pro is de nieuwe high-end headset van Samsung. De headset is, zoals we gewend zijn in deze series, tuned by AKG. Die audiofabrikant is sinds enkele jaren onderdeel van Samsung. De oordopjes zijn voorzien van een 2-weg speakersysteem. Hierdoor zouden deze oordopjes de precisie van een professionele speaker moeten geven. Samsung heeft een nieuwe driver moeten ontwikkelen om dit mogelijk te maken. Dat wil zeggen, er zijn er twee op elkaar gestapeld. Een 6.5mm tweeter en een 11mm woofer. De behuizing zelf is zo gemaakt dat deze windruis zo veel mogelijk tegen gaat.

Samsung Galaxy Buds Pro

De oordopjes zijn voorzien van een nieuwe generatie actieve ruisonderdrukking. Samsung heeft echt haar best gedaan de meest geavanceerde true wireless headset ooit te maken. Met een feedback en feedforward microfoon in het ontwerp kan de headset omgevingsgeluid wegdrukken. Een nieuwe sensor moet ook merken dat je aan het praten bent en dat je in een gesprek bent. In dat geval zou audio automatisch worden uitgeschakeld tot je klaar bent met praten met de persoon tegenover je. Een sterk stukje innovatie. Om jouw eigen stem goed op te vangen, heeft Samsung gebruik gemaakt van beam microfoons.

Samsung Galaxy SmartTag

Samsung betreedt de markt voor de item trackers. Vandaag lanceerde het de Samsung Galaxy SmartTag. Deze werkt samen met SmartThings Find. Die dienst kon je al gebruiken om je smartphone, smartwatch, tablet en oordopjes te vinden. Met het oogje kun je hem gemakkelijk aan vanalles vastmaken. De tracker is voorzien van een batterij die je zelf kunt vervangen. Ten opzichte van merken als Tile en Chipilo heeft de SmartTag nog wel een weg te gaan. De concurrerende modellen zijn steviger en compacter dan de tag van Samsung. Het feit dat Samsung de technologie overal kan inbouwen, kan er voor zorgen dat Samsung de markt kan veroveren.

Bovendien heeft de SmartTag Plus, een duurdere uitvoering, ook nog eigen Ultra Wideband locatietechnologie aanboord die voorheen werg gebruikt voor indoor navigatie. Bovendien komt Samsung met enorm veel cases. Dit zou weleens een heel groot succes kunnen worden van Samsung.

Design

Qua design is het camera-eiland het meest opvallende ooit. De Samsung Galaxy S21 is de kleinste in deze nieuwe serie, maar voldoet compleet aan de design visie die Samsung voor deze series heeft.

De Samsung Galaxy S21+ lijkt qua design sterk op de S21. Het display is iets groter en ook de hardware omvat net wat meer functionaliteit. Daar komen we zo op terug.

En dan de Samsung Galaxy Ultra. De grootste van de serie. Dit toestel kan nu ook met de S-Pen overweg en is daarmee een goede vervanger van de Samsung Galaxy Note 20 die in Q3 van vorig jaar op de markt kwam. Het grote verschil is wel dat je maar één selfie camera krijgt en dat de S-Pen niet in het toestel past. Je moet daarvoor een speciale S-Pen cover kopen die het toestel wel heel groot maken.

Samsung Galaxy S21 5G Specs

De Samsung Galaxy S21 komt met een 6.1 inch FullHD+ display. Samsung maakt gebruik van haar Dynamic AMOLED 2X technologie voor diepgaande kleuren en een snelheid tot 120Hz. Dat laatste is heerlijk voor gamers, maar laat het toestel ook heel snel aanvoelen. Samsung gebruikt Adaptive Refreshrate om te voorkomen dat de hoge snelheid van het display de accu onnodig belast.

De selfie camera meet 10 megapixels. Deze heeft met een kijkhoek van 80 graden een mooi, breed blokveld. De selfie camera heeft een lichtgevoeligheid van F2.2.

Achterop is het camera-eiland voorzien van een triple camera. Deze trapt af met een 12 megapixel groothoekcamera, een 12 megapixel ultragroothoek en een 64 megapixel main camera. Die laatste is volledig optisch gestabiliseerd. De camera biedt 30x Space Zoom, welke bestaat uit 3x hybrid optische zoom en daarna elektronische zoom.

Hoewel Samsung de chipset niet bij naam noemt, zullen de Amerikanen weer de Qualcomm Snapdragon krijgen en de Europeanen de Samsung Exynos. Samsung communiceert twee specificaties.

  • 5nm 64-bit Octa-Core Processor 2.9GHz (Maximum Clock Speed) + 2.8GHz +2.2GHz
  • 5nm 64-bit Octa-Core Processor 2.8GHz (Maximum Clock Speed) + 2.4GHz +1.8GHz

De chipsets worden voorzien van 8Gb werkgeheugen. Daarnaast krijg je 128Gb of 256GB opslagruimte. Net afhankelijk van het model dat je koopt.

De accu meet 4.000mAh. Deze kan snel worden geladen, maar die snellader moet je er wel los bij kopen. Er is ondersteuning voor PowerDelivery 3.0 en Fast Wireless Charging 2.0. Dit maakt het toestel wel heel comfortabel.

Samsung Galaxy S21+ Specs

De Samsung Galaxy S21+ komt met een vergelijkbaar display, maar nu 6,5 inch groot. Daarmee kruipt het formaat van dit toestel erg dicht op het Ultra model. De overige specs zijn gelijk aan de Galaxy S21 5G, op de accu na. Deze meet bij de S21+ namelijk 4.800mAh.

Samsung Galaxy S21 Ultra

De Samsung Galaxy S21 Ultra is echt even iets heel anders. Hier merk je dat Samsung echt al haar innovatie uit de kast trekt.

Opvallend is het nieuwe 6.8 inch Edge QHD+ Dynamic AMOLED 2X display. In tegenstelling tot de S21 en S21+, krijgt deze wel een resolutie van 3.200×1.440 wat een waanzinnige scherpte van 515 pixels per inch oplevert. Bovendien is dit display HDR10+ gecertificeerd. Ook dit display ondersteunt tot 120Hz.

Voorop krijg je misschien wel de meest indrukwekkende selfiecamera van dit moment. Hij schiet plaatjes op 40 megapixels met een beeldhoek van 80 graden. Ook deze heeft een lichtsterkte van F2.2 wat bijzonder knap is, gezien de beeldsensor een kleinere pixel heeft.

Achterop zit een indrukwekkende quad-camera. Deze trapt af met een 12 megapixel dual-pixel ultragroothoekcamera. Daarna komt al meteen de 108 megapixel groothoekcamera. Die is optisch gestabiliseerd met een lichtgevoeligheid van F1.8. Indrukwekkend.

We gaan over op de telefotolens. Deze krijgt een 10 megapixel dualpixel beeldsensor

Een tweede telefotolens beschikt eveneens over een 10 megapixel dualpixel beeldsensor. Deze kan tot 10x optische zoom leveren, optisch gestabiliseerd. Met elektronische zoom mag je tot 100x zoomen. De camera’s kunnen 12-bit HDR beelden vastleggen.

De chipset is gelijk aan de andere modellen, maar in deze Ultra krijg je 12GB of 16GB aan LPDDR5 werkgeheugen. Dat is heel snel en heel veel. De accu meet 5.000mAh en ook die biedt snelladen en draadloos laden, maar ook hier moet je de lader er zelf nog bij kopen.

Jouw smartphone als autosleutel

We benoemden het al, de toestellen van Samsung worden vooral heel veel functioneler dit jaar. Bijvoorbeeld doordat je de S21 series kunt gebruiken als digitale sleutelbos. Je kunt auto’s van Audi, BWM, Ford en Genesis openen met jouw smartphone. Het is ook mogelijk om met de app de autosleutel aan een vriend uit te lenen. De techniek hierachter is Ultra Wideband. Diezelfde technologie kun je ook weer gebruiken om jouw auto gemakkelijk terug te vinden.

De chipset

De Samsung Galaxy S21 Series beschikt over een nieuwe 5nm chipset. Het 5G modem zit er nu in voor optimale 5G performance. Die waanzinnige rekenkracht wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de veelzijdige camera app. Daarmee kun je niet alleen filmen in 8K, maar kun je ook alle camera’s gelijktijdig gebruiken om zo met nog meer creativiteit te filmen.

Met Samsung Knox Vault wordt de beveiligde processor in de smartphone verder versterkt. Deze heeft een eigen, beveiligd geheugen gekregen. Met private share kun je content met andere private share gebruikers delen waarbij de content niet zomaar kan worden verspreid. Ideaal voor zakelijk gebruik of die kiekjes die je alleen met je allerbeste vrienden deelt.

Samsung X Microsoft & Google

Samsung benadrukt nog even dat het nauw samenwerkt met Google. Iets dat voormalig concurrent Huawei niet kan. Daarnaast werkt het nauw samen met Microsoft. Bijvoorbeeld om Microsoft OneDrive te integreren in het toestel. Zo kun je data sneller met jouw Windows computer delen. Met de Samsung Galaxy S21 series kun je ook gebruik maken van Microsoft Game Pass. Het toestel en de software zijn geoptimaliseerd voor gamestreaming. Met adaptive performance worden ook on-device games verbeterd.

Bovendien krijgt Google Duo betere integratie bij Samsung. Zo kun je een Duo gesprek verplaatsen naar jouw Samsung TV. Samsung krijgt als eerste de nieuwe Google Talkback app. Dit is een screenreader die tekst op het scherm kan oplezen. Dit is ideaal voor gebruikers met een visuele handicap. Bovendien is de S21 een enterprise recommended toestel.

Minder accessoires in de doos

Samsung stopt met het leveren van een headset en lader. Samsung zal nog wel een USB-C kabel meeleveren met het toestel. Dit om het milieu te sparen. Samsung weet dat Apple best wat commentaar heeft gekregen over dat dit een verkapte prijsverhoging is. Daarom laat Samsung alvast weten dat het haar laders goedkoper zal verkopen dan voorheen.

Samsung Galaxy S21 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Samsung Galaxy S21 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl