Logo GadgetGear.nl
Sony SRS-RS5000
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Sony lanceert SRS-RA3000 en SRS-RA5000 slimme speakers

Sony heeft twee nieuwe slimme speakers gepresenteerd op basis van Google Assistant en Amazon Alexa. De speakers ondersteunen Sony’s 360 Reality audio en met name de SRS-RS500 valt enorm op in haar akoestisch ontwerp.

Beide speakers zijn 2-weg speakers, ontworpen voor 360-graden audio. Daarbij biedt Sony de optie om geluid neer te zetten op basis van haar 360 Reality technologie. In de 4.000 ondersteunende soundtracks zit dan informatie over waar in de ruimte het geluid vandaan moet komen. De speakers zouden dit volgends Sony moeten repliceren. Het idee is dat je dan acht het gevoel krijgt voor de artiest en het orkest te zitten. Uiteraard zijn beide speakers ook geschikt voor hi-res audio. De speakers beschikken over automatische geluidskalibratie.

Sony SRS-RS3000

De Sony SRS-RS3000 is opgebouwd met één 80mm full-range woofer die ondersteuning krijgt van twee passieve radiators van 103x37mm. Daarnaast zijn twee 17mm tweeters geplaatst om de richting van het geluid te bepalen. Het piekvermogen van de speaker ligt op 20 Watt. Het verbruik in standby op 0,5 Watt.

Sony SRS-RS5000

De Sony SRS-RS5000 is duidelijk van een heel ander kaliber. Dat zie je al wanneer je naar het design van de speaker kijkt. Zo is deze voorzien van drie upfiring speakers van 46mm. Er zijn drie mid-range speakers geplaatst van 46mm en er zit een echte 70mm subwoofer in. Dit laatste strookt natuurlijk een beetje met de opmerking van Sony dat beiden 2-weg systemen zijn. Immers klinkt de Sony SRS-RS5000 veel meer als een 3-weg systeem.

Het vermogen in standby is ook bij de Sony SRS-RS5000 0,5 watt. Het piekvermogen ligt een stuk hoger, namelijk op 55 Watt.

Beschikbaarheid

De Sony SRS-RS3000 gaat €300 kosten. De Sony SRS-RS5000 €550. Beide speakers liggen in februari 2021 in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.