Britten verliezen 81.000 .eu domeinnamen

De Brexit komt voor verschillende Britse bedrijven met een stevige kater. In totaal zal de EU 81.000 .eu domeinnamen die door Britten waren geregistreerd gaan vrijgeven. Die zijn immers geen onderdeel meet van de EU en hebben daarmee het recht op de domeinen verloren.

Het .eu domein kent niet heel veel spelregels. De belangrijkste is dat deze domeinen alleen door burgers en bedrijven binnen de grenzen van de EU kunnen worden vastgelegd.

De 81.000 domeinnamen krijgen nu een speciale status die 31 maart afloopt. De eigenaren moeten voor die tijd het domein verplaatsen naar een nieuwe eigenaar binnen de grenzen van de EU. Gebeurd dit niet, dan zal de EU de domeinen in quarantaine plaatsen. Na 31 maart werken ze dan effectief niet meer.

Op 1 januari 2022 zal de quarantaine verlopen. Vanaf dat moment kunnen anderen de vrije domeinen registeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram