Google Pixel 3 XL met WhatsApp
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Binnenkort werkt WhatsApp Web zonder verbinding met je telefoon

Voor WhatsApp Web en de WhatsApp desktop app, is het op dit moment nog nodig dat jouw smartphone op dat moment ook verbinden is met het internet. Dit komt doordat jouw berichten alleen bewaard worden in het geheugen van jouw smartphone. Met de centralisatie van de chatdiensten van Facebook, gaat dit binnenkort veranderen.

Facebook is eigenaar van Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp. Hoewel Facebook bij de overname van WhatsApp beloofde nooit te tornen aan de privacy en daarmee de contacten en berichten niet te centraliseren, gaat dit nu toch gebeuren. Deze stap is belangrijk voor Facebook om succesvol advertenties op WhatsApp te kunnen introduceren. Daarnaast levert het een belangrijk voordeel op.

Doordat jouw contacten en berichten bewaard gaan worden in de cloud van Facebook, kunnen apps op diverse platformen altijd synchroon blijven. Daarmee zou zelfs de huidige backup optie van WhatsApp binnenkort overbodig raken voor gebruikers. Facebook gaat het toelaten dat maximaal 4 apparaten verbonden kunnen zijn in blijven op één WhatsApp account. En dat laatste is ook weer handig voor kleine ondernemers.

Dit kwartaal start Facebook met het testen van deze nieuwe functies in WhatsApp.

2 reacties

    1. Dat is aannemelijk. Nu gaan de berichten van telefoon naar telefoon. Binnenkort gaan ze eerst naar de cloud van Facebook. Encryptie verwachten we nog wel, maar in hoeverre die echt waardevol is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.