Arjan Olsder
Arjan Olsder

Uber verkoopt takken voor vliegende taxi’s en zelfrijdende auto’s

De winterschoonmaak lijkt te zijn gestart bij Uber. Deze week kondigde het bedrijf aan afscheid te nemen van twee bedrijfstakken, al lijk het geen definitief einde te zijn voor de grootmacht in taxiland.

Zelfrijdende auto’s naar Aurota

Uber heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Toch kwam het bedrijf vorig jaar negatief in het nieuws nadat een zelfrijdende taxi door onoplettendheid van de menselijke tester, een dodelijk ongeluk veroorzaakte. Dat verhaal blijft het merk met zich meedragen, maar schudt het deze maand ook van zich af.

De ontwikkelingstak van zelfrijdende auto’s wordt, inclusief patenten, verkocht aan Aurora. Dat bedrijf houdt zich ook bezig met zelfrijdende auto’s en kan met de nieuwe expertise aan boord, grootste stappen zetten. Met de overname, krijt Aurora, Uber als investeerder aan boord en mogen we verwachten dat de Uber app geïntegreerd gaat worden in de software van Aurora.

Vliegende taxi’s naar Joby Aviation

Begin dit jaar presenteerde Uber nog haar vliegende auto op de CES, maar nu neemt het alweer afscheid van haar oversized drone. De vliegende taxi afdeling wordt verkocht aan Joby Aviation. Dit bedrijf is al langer bezig met het ontwikkelen van voertuigen waarmee je elektrisch kan vliegen.

Ook hier krijgt Uber niet alleen een vergoeding voor de overname, maar sluit het bedrijf aan als investeerder. Uber investeert $75 miljoen in Joby Aviation en ook hier is het de bedoeling dat er een diepe integratie is tussen de voertuigen van het merk en de Uber app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.