Niet Take-Two, maar EA koopt Codemasters

EA mag haar renstal uitbreiden. Need for Speed zal niet langer dé belangrijke racegame voor het bedrijf zijn. Met de aankoop van Codemasters krijgt de uitgever er een breed portfolio aan racegames bij.

Need for Speed is een oudgediende binnen EA en is nooit onder EA Sports opgenomen. Het is immers nooit een heel serieuze racegame geweest. Codemasters heeft wel een aantal echte sports titels in haar assortiment. Zo is Codemasters eigenaar van de Formule 1 licentie en heeft daar een ontzettend goede racer voor ontwikkeld die zeer waarschijnlijk onder het EA Sports portoflio zal vallen.

De titels DIRT, Grid en Project Cars worden zeer waarschijnlijk opgenomen in het reguliere EA portfolio, dus naast Need for Speed. Het is nog de vraag of EA ook echt geld blijft steken in Project Cars of dat het die ontwikkeling samenvoegt met de Need for Speed titels.

Codemasters is een oude, Britse uitgever en heeft een deel van haar games lange tijd in Arnhem laten produceren. De uitgever stond al een tijdje in de etalage en leek even te worden overgenomen door Take-Two Interactive. Toch is het EA die er uiteindelijk mee vandoor is gegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.