Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Nightmare Horror Adventures (Bordspel)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm spannend verhaal
  • Verbruiksmateriaal zelf te printen
  • +- twee keer te spelen

THE BAD

  • Iets te Amerikaans om je echt super goed in te leven

We kennen allemaal wel de escaperoom games voor thuis. Voor deze Halloween brachten de spellenmakers van Identity Games iets compleet nieuws op de plank, namelijk Nightmare Horror Adventures. Een horroravontuur van ruim 2 uur voor aan de keukentafel.

Spoilerwarning

We proberen echt niks te spoilen, maar het is prima als je meteen skipt naar de conclusie.

Het spel

Nightmare Horror Adventures is een spel dat je bij voorkeur speelt aan een ronde tafel zodat iedereen alle kaarten goed kan zien. Je legt er nogal wat op tafel, dus een beetje ruimte is meer dan wenselijk. Een groot deel van de logica van de game is afhankelijk van de website Nightmare Horror Adventures. Met een speciale code start je de klok die bij dit spel hoort.

Tijdens het spel maak je ook gebruik van oogmaskers die in de doos zitten. Dit geeft extra spanning omdat er dingen gebeuren die ook echt in jouw kamer afspelen. Erg goed om de spanning verder te vergroten. Alles in dit pel draait om verrassingen en plotwendingen.

Toch kun je Nightmare Horror Adventures niet met iedereen spelen. Oplettendheid is belangrijk, maar het is wel fijn als je medespelers echt in karakter kunnen blijven. Bij ons ging dit redelijk goed, maar ik heb ook vrienden waarvan ik nu al weet dat ik dit spel echt niet met ze hoef te spelen.

Kan je deze game spelen met 1,5 meter afstand?

We hebben het geprobeerd, maar dit gezelschapsspel is niet goed te spelen wanneer je ook nog probeert afstand tot elkaar te bewaren. Speel het dus als je een huishouden hebt met 4-5 spelers. Zo niet, leg het in de kast tot het wel een keertje kan.

Kun je Nightmare Horror Adventures vaker spelen?

Ja zeker. Alleen heb je mogelijk al de nodige voorkennis over het spel. Je kunt het dan prima met anderen spelen die het spel absoluut niet kennen. Tijdens het spel maak je wel aantekeningen op bepaalde kaartjes, maar die zijn vervangbaar. Identity Games heeft een printable PDF op haar website geplaatst. Goede service wat ons betreft. En als je het niet zelf met anderen gaat spelen, geef het dan gewoon weg. Dat kan ook natuurlijk.

Komen er uitbreidingen?

In tegenstelling tot de Escape Room games, ga je van deze game geen uitbreidingen in de schappen zien liggen. Er komen wel nieuwe verhalen om te spelen, maar dat zijn weer complete games.

Conclusie: Nightmare Horror Adventures

Kan Nightmare Horror Adventures nog spannender? Dat denken we wel. Het spel zit heel goed in elkaar, maar doordat we hier in de geschiedenis van de familie Crafton duiken in een typisch Amerikaans landhuis, blijf je altijd het gevoel hebben een vertaald verhaal te beleven. Een meer Nederlandse setting zou voor ons gevoel het spel nog veel spannender maken. Kijken we naar de totale spelbeleving, dan heeft Identity Games echt haar best gedaan iets heel tofs op tafel te leggen en hebben we echt een enorm leuke avond gehad.

Nightmare Horror Adventures kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.