Review: Logitech MX Anywhere 3 muis, de allemansvriend muis

Een dikke maand geleden kondigde Logitech de MX Anywhere 3 muis aan. Wij hebben er een maand mee gewerkt. Bevalt ie?

De MX Anywhere 3 en MX Anywhere 3 voor Mac zijn low-profile muizen voor iedereen die prestaties, draagbaarheid en comfort zoekt. De muis is gebouwd om op vrijwel elk oppervlak naar behoren te werken, inclusief glas, zodat je hem naar zo’n beetje elke werkplek in huis of op kantoor kunt meenemen. Met het geavanceerde MagSpeed-wiel scrolt de MX Anywhere 3 stilletjes tot 1.000 lijnen per seconde en schakelt hij automatisch tussen de ratelmodus en de supersnelle modus. Dat switchen is haast magisch. Eerst voelt het draaiwiel soepel en na een druk op de knop voelt het tandwiel geraderd. Dit betekent dat je kan scrollen met bepaalde stapjes of juist ongelimiteerd.

De MX Anywhere 3 heeft een draadloze verbinding tot op 10 meter afstand en is voorzien van USB-C snellaadstations functie. Eenmaal opgeladen zou de accu tot 70 dagen lang kunnen werken. Met één minuut snelladen heb je drie uur productiviteit. Super handig in de praktijk. Wij hebben in de testperiode niet 1 keer de muis hoeven op te laden. En dat terwijl we hem dagelijks gebruiken.

De 3 duidt aan dat de muis met drie apparaten kan koppelen. Dat kan Mac, Windows, Crome en iOS zijn. Super prettig. Als bonus zit er ook een Unifying™ USB-dongle in de doos voor wie een computer zonder ingebouwd Bluetooth heeft. Met een knopje onder de muis kan je tussen de drie frequenties/apparaten switchen. Aan de zijkant zitten twee extra knoppen. Met de Logi software kan je die programmeren,

De MX Anywhere 3 werkt met Windows®, macOS, iPadOS, ChromeOS en Linux. MX Anywhere 3 voor Mac is geoptimaliseerd voor macOS, is compatibel met iPad en bevat een USB-C naar USB-C oplaadkabel. De vormgeving is prettig maar traditioneel en kleiner dan een super ergonomische muis. Voor kantoor en studie werkzaamheden is dit een perfecte muis.

Conclusie

De MX Anywhere 3 muis is met drie apparaten te koppelen en werkt erg lang draadloos op 1 lading. In nood heb je binnen 1 minuut genoeg lading om een klus af te maken. Een aanrader voor wie een moderne traditionele draadloze muis zoekt. De MX Anywhere 3 kost 89 Euro online.

Logitech MX Anywhere 3 - Pale Grey kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • 3 apparaten koppelen
 • precisie scrollwiel
 • secuur
 • accuduur
 • snelladen
 • usb-C
 • 3 kleuren

THE BAD

Eén reactie

 1. Hoe kan het dat er zo’n ontzettend verschil zit in de manier waarop jullie muizen reviewen? Enkele dagen terug hadden jullie nog een review van de DeathAdder V2 Pro. Als ik naar deze review kijk, vind ik op de productpagina van Logitech meer info. Er zijn niet eens ‘echte’ foto’s? Ik weet dat de vorige nog de dongle in de muis kon bewaren wat handig was voor het op reis meenemen van deze muis, wat deze niet heeft. Dit is toch gewoon een nadeel?

  En de kleine formfactor is niet voor iedereen, terwijl je met iets als de Roccat Kone Pure (waar jullie ook een review van hebben) een iets grotere muis hebt die nog steeds prima mee te nemen is. Dat is een discussie die je ook zou kunnen meenemen in de review. Want deze kleine muizen zijn niet voor iedereen.

  Info over bijv. de gevoeligheid en de software had ik ook wel gewaardeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Logitech MX Anywhere 3 - Pale Grey kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl