Arjan Olsder
Arjan Olsder

Qualcomm mag weer 4G chips aan Huawei leveren

Goed nieuws voor Huawei. Het mag weer 4G chips van Qualcomm aankopen. Hoewel Huawei Qualcomm vooral in het middensegment smartphones gebruikte, lopen de voorraden met chipsets leeg waardoor deze deal erg belangrijk kan zijn voor de Chinezen.

Het is al sinds de ban van de VS dat Huawei erg veel moeite heeft om componenten in te kopen en te produceren. Even werd zelfs gedacht dat de Huawei Mate40 Series de laatste zou kunnen zijn met een vooruitstrevende HiSilicon chipset. Langzaam aan ziet het er naar uit dat het bedrijf weer een beetje richting business as usual kan gaan.

Toch zullen de 4G chips vooral een druppel op de gloeiende plaat zijn. Huawei zet al jaren groots in op haar 5G technologie en deze 4G technologie ‘van een ander’ sluit daar natuurlijk niet helemaal bij aan. We verwachten dan ook dat deze chipsets vooral hun weg gaan vinden naar de budget en middensegment modellen van het merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.