Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google Assistent kan nu schakelen op tijd

Google Assistent heeft deze week een nieuwe, belangrijke optie gekregen… die misschien wel heel logisch was. De slimme assistent heeft nu namelijk geleerd om tijdschakelingen mogelijk te maken.

In de donkere dagen is een tijdschakelaar al jaren een ideaal wapen tegen inbrekers. Met tijdschakelaars simuleer je met gemak dat iemand thuis is. Domotica systemen als Free@Home van Busch-Jaeger gaan al jaren iets verder door, op basis van gemiddeld gebruik, aan aanwezigheidssimulatie te doen.

Maar terug naar die tijdsschakeling. Die komt nu ook in Google Assistent te zitten. Je kunt deze gewoon met een stemcommando inschakelen, waardoor deze gemakkelijk te programmeren is. De functie staat nog wel echt in de kinderschoenen. Zo kun je opdrachten voor een tijdschakeling bijvoorbeeld nog niet annuleren, wat redelijk triviaal is. De verwachting is dat Google de komende tijd deze functie nog sterk gaat verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.