Gelekt: Dit zijn de plannen voor de Galaxy S21 van Samsung

Wat gaat Samsung komend jaar doen? Als het goed is, is de nieuwe S-series al bijna uit gespecificeerd. Hoewel de software nog altijd aangepast kan worden, zal de productie van de hardware onderhand moeten starten. En daarvan lijken de plannen gelekt.

Het beste nieuws qua design lijkt afkomstig van het camera eiland. In gelekte designs van OnLeaks zien we dat dit optisch weer is verdwenen. Samsung lijkt er echt een fraai stukje design van te hebben gemaakt waarbij het glasplaatje maar heel iets dikker is dan de rest van de body.

Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21 of Samsung Galaxy S21+

Dat de Amerikaanse versie de nieuwste Qualcomm chipset (SnapDragon 875) krijgt is geen verrassing. En hier in Europa moeten we het waarschijnlijk weer met de Samsung Exynos (2100) chipset doen die zeer waarschijnlijk opnieuw trager is dan de Qualcomm. Tenminste, dat is al enkele jaren het geval.

De hele line-up in de S21 series zou van 120Hz displays voorzien worden. Daarbij zouden de S21 en S21+ een LTPS display krijgen ofwel LCD. Een opvallende stap terug van AMOLED, waar de S series ooit befaamd om was. De S21 Ultra zou wel AMOLED meekrijgen met een adaptieve verversingssnelheid tussen de 1Hz en 120Hz. Met name die 1Hz ondersteuning is interessant. Die zou weleens onverwacht veel stroom kunnen besparen. Zeker in een always on situatie.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra

Opvallend is dat Samsung weer een WiFi standaard gaat laten debuteren. Nadat 60GHz WiFi een beetje een flater werd, hoorden we daar na 2014 niet zo heel veel meer over. Nu zou de S21 series beschikken over een 6GHz WiFi ontvanger. Dat is net wat sneller WiFi zonder het enorme risico op signaalverlies van 60GHz WiFi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram