Audi laat eigenaren abonnementen aanschaffen voor wat ze al bezitten

De maatschappij verandert. We gaan van recht op bezit, naar recht op gebruik van iets. Maar wanneer die twee kruizen, krijg je rare zaken. Zo kunnen Audi bezitters via de smartphone, upgrades voor hun auto huren. Upgrades voor zaken die al aanwezig zijn in de auto die ze al gekocht hebben.

Hoewel het aanschaffen van een dienst als digitale radio niet meer dan logisch lijkt, vraagt het Duitse automerk ook extra centjes voor het gebruik van de parkeerassistent, adaptive cruise control en andere zaken. Opvallend is dat hier ook veiligheidverhogende features van de auto onder vallen. Denk aan het kunnen gebruiken van de LED Matrix verlichting en de grootlicht assistent.

Wanneer je dan enkele euro’s tot enkele tientjes per jaar afgeeft aan de Duitse autobouwer, worden die functies in jouw auto geactiveerd. In tegenstelling tot de auto zelf, is het niet mogelijk om de functies permanent af te kopen. Je zit dus aan extra maandlasten vast om het complete speclijstje van jouw bolide daadwerkelijk te mogen gebruiken.

Leuk detail is dat als je de auto verkoopt, je de geactiveerde functies mee verkoopt. Kun je die marktplaatsadvertentie even flink aandikken waarna je bij verkoop het abonnement op de functies weer intrekt.

Het aanbod van diensten zal per auto verschillen. Audi start het stroomlijnen van jouw portemonnee vanaf de A4, A5 en e-Tron modeljaar 2020. De A6, A7, Q5, Q7 en Q8 volgen in modeljaar 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram