Xiaomi’s Mi 10T Series is de start van de 5G prijzenoorlog

Mi 10T kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Een 5.000mAh accu, de Qualcomm Snapdragon 865 5G chipset, een 144Hz display. Xiaomi laat zien de concurrentie de baas te willen zijn. En dan hebben we het alleen nog over de Mi 10T Pro.

108 megapixels, optisch gestabiliseerd

Samsung, hier is Xiaomi! Ook de Mi 10T Pro kan foto’s op 108 megapixel resolutie schieten. Die zijn, net als bij Samsung, keurig optisch gestabiliseerd. Lichtsensoren voor en achter zorgen ervoor dat de camera’s beter met omgevingslicht omgaan.

De camera is overigens het enige verschil tussen de Xiaomi Mi 10T en de Xiaomi Mi 10T Pro. Het standaard model krijgt namelijk een 64 megapixel camera in plaats van 108 megapixel. Beiden kunnen overigens gewoon in 8K filmen. Daarmee is Xiaomi de eerste na Samsung die zich echt op 8K video profileert.

Xiaomi Mi 10T
Xiaomi Mi 10T

Naast de enogme hoofdcamera krijg je ook een 13 megapixel groothoek en 5 megapixel zoomcamera.

Waar Xiaomi echt de focus legt in haar presentatie, is de eigen camera app. Xiaomi heeft niet alleen meerdere creatieve modus voor nachtfoto’s, maar ook een heel scala aan andere creatieve modi. Daarmee richt Xiaomi haar pijlen duidelijk op iedereen die graag content creëert.

6,67” 144Hz Adaptive Sync display

OnePlus was de eerste die groots van de toren blies dat ze 120Hz displays gingen gebruiken. Helaas voor OnePlus waren diverse merken, waaronder Samsung en Asus, ze voor. Op snelheid wordt iedereen nu ingehaald door Xiaomi die 144Hz displays levert.

Deze displays krijgen adaptive sync mee. Dit is een beetje het geheim van de accuduur bij Xiaomi. De AI in het toestel kijkt welke schermsnelheid nodig is voor een optimale beleving. Hoe langzamer het scherm mag draaien, hoe beter voor de accu.

Xiaomi Mi 10T Pro
Xiaomi Mi 10T Pro

Sterk in glaswerk

Xiaomi zet drie stukken Gorilla Glass 5 in de camera. Natuurlijk voor het display en ook op de achterkant. Maar ook het cameraeiland wordt beschermd met een stuk Gorilla Glass 5.

Uithoudingsvermogen

Met een 5.000mAh accu, is deze nieuwe smartphone de eerste van de fabrikant met een dergelijk grote accu. Ook Xiaomi splitst de accu om deze vlot te laden en de temperatuur tijdens het laden goed onder controle te houden. Daarbij beperkt Xiaomi zich nog wel tot 33 Watt en draadloos laden is er helaas nog niet bij. Wel legt Xiaomi netjes een 33 Watt lader in het doosje.

Xiaomi Mi 10T Pro Doorzichtig

2020 was een uitdagend jaar voor de wereld en Xiaomi

Een telefoon heeft al snel tien keer meer bacteriën dan een toiletbril. Daarom komt Xiaomi met antibacteriële accessoires op basis van Ag+ zilver. Zo krijg je een antibacteriële screenprotector voor en achter, maar ook aan antibacteriële backcover.

Beschikbaarheid

De Mi 10T Pro komt in Lunar Silver, Cosmic Black en Aurora Blue. De Mi 10T start op €549 en de Mi 10T Pro op €599. Daarmee lijkt Xiaomi de nieuwe OnePlus te worden door de snelste chipset tegen de laagste prijs te leveren.

65 Watt snellader

Hoewel Xiaomi netjes een 33 Watt snellader met de Mi 10T Pro levert, komt het ook met een 65 Watt GaN lader. Deze lader gaat voor €29,99 verkocht worden en kan allerlei USB-C apparaten opladen.

Mi 10T kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events