Vergelijk jouw autoverzekering en regel de beste dekking en premie! 

Het zijn onzeker tijden. Het vliegverkeer is veel minder dan voorheen. Ook even de trein pakken is niet meer zoals je het gewend was. Juist nu ben jij veel meer aangewezen op jouw auto. Je hebt je rijbewijs en hebt al heel wat kilometers achter de rug. Toch zit een ongelukje of schade altijd in een kleine hoek. Dan is het natuurlijk erg handig dat jouw auto goed verzekerd is tegen pech onderweg!

Past mijn autoverzekering nog bij mijn situatie?

Maar hoe weet je of je goed verzekerd bent? Past jouw huidige autoverzekering nog bij jouw huidige situatie. Dat hangt af van de waarde van je auto, de leeftijd en je schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting van de verzekeraar. Een goede dekking geeft je een gerust gevoel. En wie weet kun je flink wat besparen op je premie. Daarom is het vergelijken van je verzekering altijd een goed plan.

De wettelijke aansprakelijkheid

Een wettelijke aansprakelijkheid of, in het kort de WA is verplicht als je de weg opgaat. Maar hoe zit het ook al weer? Welke autoverzekeringen zijn er allemaal? En welke dekking bieden ze? We hebben het even op een rijtje gezet voor jou.

Autoverzekeringen op een rijtje

WA. Deze autoverzekering vergoed de schade die je gemaakt hebt bij anderen.

WA+ beperkt casco. Deze autoverzekering dekt de schade die je gemaakt hebt bij anderen. Maar ook de schade aan je eigen voertuig door onmacht wordt vergoed. Denk bijvoorbeeld aan ruitschade, stormschade en diefstal.

WA volledig casco, ook bekend als de allrisk verzekering. Deze optie dekt de schade die je hebt gemaakt bij anderen èn aan je eigen auto. Stel je rijdt met je gloednieuwe auto per ongeluk tegen de auto van iemand anders. Balen natuurlijk! Maar de schade van de andere uto en jouw auto wordt wel vergoed.

Wanneer kan ik het beste overstappen?

Gebruik jij je auto privé of zakelijk? Dit kan invloed hebben op je premie. Het hangt natuurlijk helemaal af van jouw situatie. Past jouw situatie niet meer bij jouw huidige dekking? Dan is overstappen een goed plan. Welk onderstaande voorbeeld past het beste bij jouw situatie?

De WA verzekering is aangeraden als je auto ouder is dan 10 jaar. Let op! Heb je in geval van schade genoeg geld om deze zelf te betalen?

WA+ beperkt casco is aangeraden voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud. In deze situatie is het nog wel relevant dat ruitschade, stormschade en diefstal gedekt is.

WA + volledig casco. Ook wel de allrisk verzekering genoemd. Deze verzekering is aan te raden voor nieuwe auto’s tussen de 0 en 6 jaar. De auto heeft dan nog aanzienlijk meer waarde. Als je dan bijvoorbeeld een ongeval of schade krijgt is het handig dat je dat niet zelf hoeft te betalen.

Is bij een volledig casco echt alles gedekt?

Je kan je verzekering eventueel uitbreiden met 3 opties.

De Inzittendenverzekering. Met een inzittendenverzekering ben je als bestuurder zelf ook verzekerd als er door jouw eigen schuld een ongeluk gebeurt.

De verkeersrechtsbijstand. Deze uitbreiding biedt dekking voor conflicten waarbij jouw verzekerde auto betrokken is.

De 3 jaar aanschafwaarde garantie. Met deze uitbreiding kan je een nieuwe auto kopen bij situaties zoals een total loss verklaring en diefstal.

Zo, nu alleen nog overstappen

Gelukkig! Alles is nu glashelder! Je bent tevreden met hoe je er nu voor staat. Of je weet nu wat nog beter past bij jouw situatie. Check wat het jou financieel en qua dekking kan schelen om over te stappen naar een nieuwe autoverzekering. Veel succes ermee en een goede reis!

ism independer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dennis van Dijk
Mijn passie zit in muziek en entertainment. Deze passie draag ik graag sinds 2012 uit op GadgetGear.nl.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram