Review: Steelseries Rival 3 Wireless gaming muis

Steelseries Rival 3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Draadloos zonder oplaadgezeur. Okay, dan heb je dus batterijen nodig. Maar als die een jaar lang meegaan, dan is dat toch ook geen probleem? Bovendien kun je de batterijen gebruiken om het gewicht van deze muis te bepalen. Slim!

Unboxing

In de verpakking vinden we de Steelseries Rival 3 Wireless. De batterijen zitten er al in, net als een 2.4GHz USB Dongle. Daarnaast krijg je nog een stukje documentatie.

Steelseries Rival 3 Unboxing

Design

Qua design heeft Steelseries een kleine aanpassing gemaakt. De muis gaat van twee verlichtingszones naar één. Als we onze bedrade Steelseries Rival 3 erbij pakken, zien we op de achterkant het verlichte logo van Steelseries. Dat is nu gewoon een grijze opdruk geworden.

Voor de rest blijft het een middelgrote muis voor links- en rechtshandig gebruik. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de twee duimknoppen alleen aan de linker kant van de muis zitten. Verder is het ontwerp ideaal voor alle mogelijke grepen.

Draadloos met Quantum 2.0 Dual Wireless

De Steelseries Rival 3 kan op twee manieren draadloos worden gebruikt. Via bluetooth kan de muis zo ongeveer overal mee worden gekoppeld. Interessanter is de eigen 2.4GHz technologie op basis van Steelseries Quantum 2.0. Deze gebruikt een eigen technologie met een veel hogere snelheid dan bluetooth. Voor gaming eigenlijk dé verbinding om te gebruiken. In beide gevallen hebben we ervaren dat de verbinding zeer stabiel is. De dongle kun je trouwens altijd in de muis stoppen wanneer je deze met je meeneemt.

Knopjes genoeg

Ik noemde al de twee duimknoppen op de muis, maar bovenop zit ook nog een DPI switch. Daarmee schakel je snel tussen de DPI standen van deze muis. Deze zijn instelbaar via de Steelseries Engine 3 software. Net als de verlichting trouwens. De switches in deze muis zijn gemaakt voor 60 miljoen kliks.

Steelseries Engine 3

Met de Steelseries Engine 3 software voor PC en macOS kan het complete gedrag van de draadloze muis naar jouw hand worden gezet. Alles dat de knoppen doen, dat de 1.800 CPI optische sensor waarneemt is instelbaar. Er zijn zelfs bewegingscorrecties door te voeren om te zorgen voor meer vloeiende lijnen tijdens het gamen. Handig! De aanpassingen kun je ook in het on-board geheugen van de muis opslaan. Daar is ruimte voor 6 programma’s.

Accuduur

Natuurlijk hebben we de accuduur niet kunnen testen. Dus we weten niet of hij het op twee batterijen een jaar zal volhouden. Zo lang wil jij niet op de review wachten. Wel zien we dat Steelseries er veel aan doet om het stroomverbruik beperkt te houden. Zo schakelt de verlichting van het scrolwiel uit wanneer je deze een tijdje niet gebruikt en gaat de muis ook in een slaapstand wanneer je deze enkele minuten niet gebruikt. Slim.

Conclusie: Steelseries Rival 3 Wireless

De Steelseries Rival 3 is als muis echt een allemansvriendje. Iedere greep is welkom en draadloos kletst hij met van alles. De muis is zeer precies en de knoppen voelen precies goed aan. Of je nu hardcore aan het gamen gaat of uiterste precisie nodig hebt tijdens creatievere werkzaamheden, de Rival 3 Wireless zal je niet teleurstellen.

Steelseries Rival 3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Precies
  • Werkt goed in beide handen
  • Goed te configureren
  • Voelt enorm stevig aan

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram