Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Steelseries Rival 3 Compacte Gaming Muis met 5 sterren.

The Good
  • Zeer stevige bouw
  • Zeer goede optische sensor
  • Instelbare verlichting
  • Value for money!

Steelseries Rival 3 Compacte Gaming Muis kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De Steelseries Rival 3 is een optische gamingmuis voor ieder formaat hand. Het is één van de meest compacte gamingmuizen die voorzien is van een Truemove Optische sensor.

Unboxing

In de doos van deze gamingmuis vinden we de volgende items;

  • Steelseries Rival 3 Muis
  • Handleiding

Compatibility

De Steelseries Rival 3 is ontwikkeld om samen te werken met zowel PC als macOS systemen.

Design

De Steelseries Rival 3 is ontwikkeld met een lichte voorkeur voor rechtshandige gebruikers. Voor linkshandigen zullen de knoppen op de linker zijkant wellicht op een wat onhandige plek zitten. Qua vorm is het verver prima hanteerbaar voor linkshandigen. Hij meet 12,1 x 6,7 x 3.7 centimeter en weegt ongeveer 80 gram. De ontwerpers van Steelseries hebben een stevig ontwerp in elkaar gezet met stevige plastics. De glijpads kunnen gemakkelijk verwijderd en vervangen worden. Je krijgt 1,8 meter USB cabel aan deze muis.

Steelseries Rival 3 Steelseries Rival 3 Steelseries Rival 3 Steelseries Rival 3

Truemove Core Optische Sensor

Steelseries is al Jaren erg sterk in de selectie van haar optische sensoren. Met de Truemove Core Optische Sensor in deze muis, is een snelheid haalbaar van maximaal 8.500 CPI. Daarvoor moet je wel de Steelseries Engine software installeren. De muis wordt geleverd met twee settings onder de DPI knop, namelijk 800 en 1.500 CPI. Ik maak veel gebruik van de Philips Brilliance 499P9H monitor. Nee, niet de snelste gaming monitor, maar met 49 inch op een 32:9 beeldverhouding wel een heel fijne monitor. Met 2.500CPI moet je dan nog aardig grote bewegingen maken met de muis. Mijn voorkeur ligt dan ook rond de 2.500.

Ook fijn is dat je via de software, angle snapping kunt toevoegen. Daarmee bepaal je hoe recht lijnen moeten zijn wanneer je probeert een rechte beweging te maken. Tijdens het sniperen kan dit lastig zijn, maar wie vooral creatief werk doet, zal genieten van deze optie.

Steelseries Rival 3 Truemove Core Optical Sensor

Je kunt de polling frequentie aanpassen, maar ook versnelling en vertraging van de muisaanwijzer. De maximale polling is instelbaar tussen 125~1.000Hz. Met andere woorden, bij kleine bewegingen gaat de muis relatief langzaam en bij grote bewegingen relatief snel. Lastig uit te leggen, heerlijk te ervaren.

De sensor zelf heeft een lift off afstand van 2,4mm. Wanneer de sensor 2,4mm is opgetild, stopt deze dus met het registreren van beweging. Hierdoor heb je minder last van onbedoelde bewegingen.

Prism Lighting & Sync

Prism Lighting is het systeem dat Steelseries gebruikt om de verlichting van al haar accessoires perfect op elkaar af te stemmen. Je kunt dit per apparaat instellen, maar met Prism Sync ook voor meerdere apparaten tegelijk. Helaas is het niet zo dat je een canvas krijgt waarop je dan al je apparaten ziet. Daar zou dus nog wat verfijning mogelijk zijn in de software van Steelseries.

Conclusie: Steelseries Rival 3

De Steelseries Rival 3 is een medium formaat muis. Met deze muis richt Stelseries zich duidelijk op de gamer die net iets minder te besteden heeft, maar wel een stevige muis zoekt met een sterke optische sensoren. Wie veel kantoorwerk doet, heeft hier echt een hoge kwaliteit muis aan. Voor creatief gebruik biedt Steelseries ook veel mogelijkheden. Deze muis is goedkoop, maar toch echt een topper.

Steelseries Rival 3 Compacte Gaming Muis kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.