Logo GadgetGear.nl
Stabila Pocket Pro Magnetic verpakking
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Stabila Pocket Pro Magnetic waterpas

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi compact
  • Magnetische grip
  • Riemclip meegeleverd

THE BAD

  • Riemclip is niet super gemakkelijk te gebruiken
  • Magnetische kanten kunnen krassen achterlaten als je een beetje lomp klust

Soms heb je een idee voor een product, en kom je het na jaren tegen. Je koopt het in een opwelling en ontdekt… hier wil ik mijn lezers meer over vertellen. Dat heb ik met de Stabila Pocket Pro Magnetic. Een zeer klein en extreem handige waterpas.

Hier bij GadgetGear.nl zijn we namelijk druk bezig ons kantoor in te richten. We boren en schroeven heel wat stellingen en apparatuur op wanden. En dat willen we natuurlijk wel recht doen. Een klassieke waterpas is al jaren onze grootste vriend… maar niet de meest handige.

Stabila Pocket Pro Magnetic

Vooral in meterkasten merken we dat er vaak te weinig bewegingsruimte is om met een waterpas te werken. Die dingen beginnen toch al snel bij zo’n 40 CM.

Design

De Stabila Pocket Pro Magnetic is heel anders. Deze waterpas is nog geen 10CM breed. Bovendien is hij aan twee kanten voorzien van een magneet. Hij blijft aan redelijk wat producten ‘plakken’ zodat we echt onze handen vrij hebben.

Maar wat als je loodgieter bent? Dan ook. In de magnetische strips zitten namelijk inkepingen. Hierdoor blijft hij ook netjes aan metalen buizen hangen. Handig!

De keerzijde is wel dat de magnetische kanten niet anti-kras zijn afgewerkt. Dus op mooie materialen moet je toch even voorzichtig zijn om te voorkomen dat je deze bekrast.

Iets anders dat je in het design in de gaten moet houden, is dat het buisje met het belletje maar aan één kant vast zit. Hierdoor zou de boek onder invloed van temperatuur op termijn kunnen gaan verschuiven waardoor de nauwkeurigheid minder wordt. Controleer dit zo nu en dan eens. En ja, hier ligt dus eigenlijk een wens naar een net iets professioneler product.

Stabila Pocket Pro Magnetic op de Stanley Fat Max waterpas
Boven de Stabila, onder de Stanley Fatmax waterpas

Riemclip

De Stabila Pocket Pro Magnetic wordt in een riemclip geleverd. Dat is ook goed bedacht. Zo heb je dit kleine waterpasje altijd bij de hand. Maar… de riemclip zelf is er wel één die je met twee handen moet gebruiken. De clip zit eigenlijk net een tikje te strak en mist een handig lipje waardoor hij gemakkelijk op je riem kan glijden. Jammer.

Conclusie: Stabila Pocket Pro Magnetic

Een waterpas reviewen op GadgetGear? Dat klinkt in eerste instantie misschien wat onzinnig. Maar de Stabila Pocket Pro Magnetic waterpas is wel heel goed uitgedacht. Ja, hier worden we heel blij van tijdens het klussen.

Stabila Pocket Pro Magnetic kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.