Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sandberg USB Webcam Wide Angle 1080P HD

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Zeer goedkoop
  • Enorm handig voetje
  • Nette vormgeving

THE BAD

  • Camera heeft een probleem met hogere contrasten

In deze tweede coronagolf zien we de webcams weer de winkels uit vliegen. De komende tijd blijft een groot deel van ons nog even vanuit huis werken. Wij doken het budget segment in en vonden daar de Sandberg USB Webcam Wide Angle 1080P HD. Een camera die in onze test toch nog een aardige voldoende weet te scoren.

Unboxing

In het doosje van de Sandberg USB Webcam Wide Angle 1080P HD vinden we de camera en documentatie. De USB kabel zit er al aan. Meer hebben we ook niet nodig om met de camera aan de slag te gaan.

De Sandberg USB Webcam Wide Angle 1080P HD uitgepakt

120-graden glazen lens

Sandberg heeft de Sandberg USB Webcam Wide Angle 1080P HD voorzien van een glazen lens. Een mooi stukje luxe dat in potentie een hoop kwaliteit levert. Plastic lenzen worden over verloop van tijd namelijk een beetje dof en zijn iets gevoeliger voor krasjes en bijbehorende reflecties. Dat wil je niet.

De lens is zo vormgegeven dat deze een blikveld oplevert van 120-graden. Achter de computer is dat lekker breed. Aan de randen van de lens zien we iets van een chromatische vertekening, maar alleen in grote contrasten. Iets dat in deze prijsklasse echt wel mag voorkomen.

De 2 megapixel Full-HD camera

Achter het glas ligt een echte Full-HD camera. Hoewel er een glazen lens voor ligt, lijkt hij wel vlot aan lichtsterkte in te boeten. Dat is niet heel erg. Ook dat mag echt wel in dit prijssegment. Wanneer het wat minder licht is in de ruimte levert dit een wat korrelig beeld op, wat echt heel normaal is.

Wil je jezelf bijlichten, dan wordt het al snel een ander verhaal. Hoge contrasten is iets waar deze camera echt moeite mee heeft. Er ontstaan al snel witte vlekken in het beeld als je te dicht op een lamp of raam zit. Je moet dus echt goed nadenken over de plekken van lichtbronnen als het jouw plan is om met een mooi plaatje op het scherm te komen. Wil je foto’s maken met de camera, dan krijg je een resolutie van 2 megapixel om mee te werken.

2 megapixel foto gemaakt met de webcam bij schemer
2 megapixel foto gemaakt met de webcam bij schemer

Het enige waar we echt minpunten voor rekenen, is het contrast van de camera in deze webcam. Dat lijkt niet al te hoog te liggen. Bij een beetje hooglicht, krijg je al snel fel witte vlekken in het scherm. Vooral wanneer je bij een raam zit, kan dit echt nadelig zijn voor de beeldkwaliteit.

Slimme voet

Het voetje van deze camera is wel heel erg handig. Zo kan het gebruikt worden om de camera op te zetten, maar is het ook een mountpunt voor een statief. Handig. Daarnaast is het een klem waar ook een wat dikkere monitor prima mee geklemd kan worden.

Conclusie: Sandberg USB Webcam Wide Angle 1080P HD

De Sandberg USB Webcam Wide Angle 1080P HD is één van de goedkopere FullHD webcams van dit moment. De keuze voor een glazen lens met een 120-graden kijkhoek is erg goed geweest. Het is vooral de beeldsensor erachter waarmee je echt merkt dat dit een goedkopere webcam is. Met drie sterren krijgt deze webcam van ons een voldoende, maar die is niet heel ruim.

Sandberg USB Webcam kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

2 reacties

  1. Ik snap dat voor het gemak dit soort opties wel aardig kunnen zijn. Maar het is beter om gewoon je telefoon te gebruiken en dan met een app als Iriun Webcam. In telefoons zitten betere sensoren wat gewoon veel beter beeld oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.