Review: Razer Naga Pro Gamingmuis voor alle games

Razer Naga Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

One mouse to rule them all, dat moet het idee zijn geweest toen ze bij Razer de ontwikkeling van de Razer Naga Pro hebben gestart. Deze muis kan door de modules aan de zijkant te wisselen, voor alle types games geschikt worden gemaakt.

Unboxing

In de verpakking van de Razer Naga Pro vinden we de Razer Naga Pro natuurlijk met documentatie en stickers. Daarnaast zit in de muis de 2.4GHz USB dongle om deze draadloos te kunnen gebruiken in combinatie met Razer’s 2.4GHz HyperSpeed protocol. Er zit een micro-USB kabel bij en een USB Adapter voor de dongle. Hoewel de muis compatible is met de Razer Mouse Dock, zal je die los bij moeten bestellen.

Razer Naga Pro Unboxing

Design

De Razer Naga Pro is een relatief grote muis. Zo groot dat ik er eerlijk gezegd ook echt even aan moest wennen. Naast de wijs- en middelvinger, rust ook de ringvinger op deze muis. Hierdoor merkte ik de eerste dagen dat ik regelmatig een rechtermuisklik wilde doen met mijn ringvinger.

Voor mij is dat niet heel raar. Ik ben een kind uit de 80’s. Ik heb nog jarenlang gewerkt met muizen met een middelste muisknop. Die is tegenwoordig vervangen voor een knop onder het scrolwiel. Ook in dit geval. Kennelijk zit daar voor mij nog een onverwacht stukje muscle memory.

Hoewel ik dus even moest wennen aan de layout van deze muis, ben ik inmiddels wel echt vertrouwd met het ontwerp en is dit in één keer mijn favoriete Razer muis geworden.

De muis meet 119mm lang en 74,5mm breed. De muis is 43mm hoog. Met de zwaarste side plate weegt het geheel 117 gram.

Modulair design

Het geheim van de Razer Naga Pro zit hem in de drie side plates die we in de doos vinden. Deze modules hebben een eigen magnetische aansluiting op de Razer Naga Pro. Hierdoor weet de Razer Naga Pro precies welke module is geplaatst en krijg je in Razer Synapse de mogelijkheid om de knoppen op de zijkant te binden aan de juiste acties in jouw games en creatieve software. Ook kun je de Chroma verlichting in de side plates met verlichting aanpassen.

De 2-button side plate is vrij traditioneel en fantastisch tijdens het spelen van shooters. De 6-button plate gebruik je vooral voor MOBA / Battle Royale gameplay. Dan heb je net wat maar acties onder de duim zitten. Al is het bij een aantal shooters ook al wel lekker om specifieke guns onder deze buttons te plaatsen.

Tenslotte is er de 12-button side plate. Die is echt gemaakt voor MMO games. Je moet doorgaans heel wat acties gebruiken en die kun je prima onder de 12 knoppen van deze side plate kwijt. Handig!

Optische sensor

De Razer Naga Pro is uitgerust met de Razer Focus+ 20K DPI optische sensor. Deze heeft een maximale scansnelheid van 20.000 DPI. Zeker in combinatie met de Razer Acari muismat levert dat een extreem snel en precies reagerende muis op. Dit speelt echt extreem lekker.

Onder de muisknoppen heeft Razer haar eigen optische switches geplaatst. Deze leveren een erg hoge precisie op.

Accuduur

De Razer Naga Pro is voorzien van een interne accu. Deze gaat maximaal 100 uur mee als we Razer mogen geloven. In onze duurtest komen we hier ook aan in de zuinige Bluetooth modus. In de Razer HyperSpeed modus ligt de accuduur net wat lager. Dit komt doordat Bluetooth een stuk zuiniger is. Daar staat tegenover dat de lag op 2.4GHz HyperSpeed een stuk lager ligt. Voor kantoorwerk is Bluetooth dus de meest bewuste keuze. Tijdens gamen wil je echt gebruik maken van die 2.4GHz. Is de accu leeg, kun je de muis met de meegeleverde kabel blijven gebruiken en opladen tegelijk. Logisch en handig! Wel is het opvallend dat Razer hier kiest voor micro-USB, waar het gros van de Razer accessoires tegenwoordig gebruik maken van USB-C. Jammer.

Chroma verlichting

De Razer Naga Pro bezit maximaal drie Chroma zone’s. Het scrolwiel, het razer logo en de 12-knops side plate zijn van Chroma LED’s voorzien. Daarbij is bij de side-plate het hele deel van 12 knoppen één zone. Mogelijk door de beperkte ruimte onder de knoppen. We vinden het zeker geen drama.

Conclusie: Razer Naga Pro gamingmuis

Razer heeft met de Razer Naga Pro een muis gemaakt die je de hele dag door kunt aanpassen aan jouw favoriete games en creatieve software. De verlichting is goed en het opladen met de meegeleverde SpeedFlex kabel is zeer eenvoudig. Alleen kleine handen zullen wat moeite hebben met het formaat van deze muis. Middelgrote en grote handen zullen genieten van wat Razer hier heeft neergezet.

Razer Naga Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Lange accuduur
  • Drie verbindingsmethoden
  • Erg goede optische sensor
  • Echt gemaakt voor grote handen
  • Optische switches

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram