Logo GadgetGear.nl
Razer Naga Pro op de Razer Acari muismat
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Razer Acari Muismat

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Supergladde muismat
  • Optische sensoren van muizen werken hier perfect op
  • Lekker dun
  • Blijft goed liggen

THE BAD

De laatste jaren wist Razer, zeker hier op de redactie, te scoren met haar verlichte muismatjes. Met de Razer Acari werk ik nu al twee weken met een Ultra High Speed muismat. Een muismat met een bijzonder stukje technologie aan boord.

Unboxing

Over het uitpakken van de Razer Acari kunnen we heel erg kort zijn. Alleen de muismat en een stickervel zitten in de verpakking. We hadden niets meer of minder verwacht.

Design

Het eerste dat opvalt, is dat de Razer Acari een forse muismat is. 42 x 32 centimeter aan ruimte neemt hij in en dat is heerlijk. Natuurlijk maakt Razer ook flexibele muismatten die het hele bureau bedekken, maar voor een harde muismat is dit wel echt een lekker formaatje.

De onderlaag van deze muismat is gemaakt van een laag siliconen. Daar heeft Razer een rasterpatroon in gemaakt. Hierdoor krijg je miljoenen ribbeltjes waardoor je enorm veel grip krijgt, zonder dat de mat er heel dik van hoeft te worden.

De echter magie zit hem echter in de toplagen van de Razer Acari muismat. Van boven naar beneden begint het met een oleophobic coating. Een coating die vooral helpt tegen vette vingerafdrukken. Daaronder ligt een UV geactiveerde nano laag die kraalvormig is. Deze zorgt voor de glijlaag, maar ook voor een optimale registratie van bewegingen door de optische sensor in de muis.

De lagen worden bij elkaar gehouden door een heel dun laagje polycarbonaat. Dit materiaal is zeer stevig en zorgt ervoor dat de mat netjes haar vorm behoudt.

Wordt de mat met al deze materialen heel dik? Zeker niet. 1,95mm, dat is alles. Ook met korte mouwen, ga je echt geen last hebben van het randje van deze muismat.

Gebruikservaring

Ik werk nu twee weken met deze mat, met verschillende muizen erop. Het was in het begin echt ontzettend wennen. Vooral met een muis als de Razer Naga Pro die niet alleen veel glijvoetjes heeft, maar ook een fors eigen gewicht. Hierdoor hoef je hem maar iets aan te raken, en glijdt hij echt al over deze muismat heen.

Razer Naga Pro op de Razer Acari muismat

Al heel snel ben ik het gevoel gaan waarderen. Niet alleen tijdens het gamen, maar ook tijdens andere kantoorwerkzaamheden. Na een lange dag websites bouwen en teksten tikken voor GadgetGear.nl, ben ik toch echt minder vermoeid in de pols.

Conclusie Razer Acari

De Razer Acari is misschien wel de gladste muismat die ik tot nu toe heb ervaren. En dat werkt erg goed. Vooral ook omdat het een relatief grote mat is die toch ook heel dun is. Ik kan het niet alleen aanraden voor gamers, maar ook iedereen die creatief werk doet achter de PC.

Razer Acari kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.