Logo GadgetGear.nl
Razer Cynosa V2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Razer Cynosa V2 membraam gaming keyboard

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Goedkoop
  • Alle keys zijn verlicht
  • Je mist de polssteun niet echt
  • Ziet er premium uit

THE BAD

  • Keys voelen echt niet mechanisch
  • Sommige keys piepen
  • Toetsenbord is niet heel stevig
  • Verlichting media keys is te laag

Met een prijskaartje van nog geen 7 tientjes koop je al deze ramplank van Razer. Maar kan de Razer Cynosa V2 ons voldoende overtuigen? Je leest het in deze review over dit budget keyboard van Razer.

Unboxing

In de verpakking vinden we de Razer Cynosa V2 met een aangehechte kabel. Niet raar, want dat bespaart pluggen, dus kosten. We vinden documentatie en Razer stickers. De USB kabel is keurig voorzien van een dopje.

Razer Cynosa V2 Unboxing

Design

Om kosten te sparen is dit keyboard een volledig plastic ontwerp geworden. Een polssteun krijg je ook niet meegeleverd en lijkt ook geen optionele accessoire. Dat vinden we echt niet erg. Ket keyboard is wat platter dan we van Razer gewend zijn. Hierdoor staan de polsen in een prima hoek tijdens het gebruik van het keyboard.

De Razer Cynosa V2 is een typisch membraam keyboard. Dat wil zeggen dat er een grote mat in ligt waar de membraamstructuur in is gegoten. Dit verlaagt de assemblagetijd enorm. Hoewel alle knoppen een eigen RGB LED hebben, is het resultaat wel dat kleuren wat in elkaar overlopen. Zelf kunnen we ons hier niet echt aan storen.

Razer Cynosa V2

De status LED’s van het keyboard zitten boven de pijltoetsen en zijn van witte LED’s voorzien. Dit geeft echt het premium Razer gevoel waar we gewend aan zijn.

Aan de onderkant zien we ook dat Razer drie routes voor de kabel aanbiedt. Zo kun je zelf bepalen waar de kabel het toetenbord uitloopt.

Razer Cynosa V2 Kabelrouting

Door de technologie die is gebruikt om dit toetsenbord op te bouwen, is het ook zeer goed bestand tegen knoeipartijen. Vloeistoffen lopen moeiteloos uit dit toetsenbord weg.

Hoewel het keyboard vrij dik is, buigt het keyboard gemakkelijk. Er lijkt weinig aandacht besteedt te zijn aan het rigide maken van dit keyboard. Hier zien we andere merken echt beter presteren in dit prijssegment.

Razer Cynosa V2 Voetjes

Geluid

Razer is enorm bekend om haar mechanische toetsenborden. Uiterst precies en doorgaans goed hoorbaar. Al heeft Razer enkele jaren geleden haar eigen lijn met switches op de markt gebracht en is Razer daarmee het geluid van haar toetsenborden omlaag gaan brengen.

Membraam toetsenborden als deze staan erom bekend dat ze een stuk stiller zijn. Dat is bij de Razer Cynosa V2 ook het geval. Je hoort niet de klassieke kliks. Wel horen we bij toetsen aan de buitenkant van het toetsenbord vaak een soort piepgeluid. Met name de backspace heeft hier last van. Hier kun je je aan gaan storen.

Het stille profiel van de Razer Cynosa V2 maakt dit keyboard ook uitermate geschikt voor gebruik op kantoor. Wel de precisie van Razer, maar toch een aangename stilte.

De keys

De Razer Cynosa V2 is een volledig Razer keyboard inclusief numpad en mediakeys. Die media keys hebben een opvallend veel zachter schijnende serie LED’s. De intensiteit komt niet in de buurt van de verlichting onder de andere keys. Voor iedereen die met Chroma Studio een mooi lichtontwerp probeert neer te zetten, is dat net even jammer.

Qua verlichting zijn de reguliere keys dus een stuk beter. Bovendien zijn er steeds meer PC games die gebruik maken van de Chroma API van Razer. Daarmee kunnen ze verlichtingseffecten direct op het keyboard af laten spelen en je zo meer in de game betrekken. Onder anderen Fortnite en APEX Legends maken gebruik van de API.

Razer Cynosa V2 in Chroma Studio

Met Razer Synapse 3 is het ook mogelijk om alle keys van nieuwe bindings en macro’s te voorzien. Zo kun je verschillende profielen opslaan om daarmee de werken van het keyboard op jouw games aan te passen.

Tijdens het gamen merk je dat de knoppen echt een eigen gevoel hebben. Ze voelen misschien zelfs een tikje stroperig. Voor kantoorwerk prima, maar tijdens het gamen zijn we hier niet helemaal happy mee.

Concurrentie

Het prijskaartje van €70 voor een keyboard wordt momenteel zwaar bevochten. Vroeger kocht je onder de €100 alleen een B-merk. Tegenwoordig zijn de Razers van deze wereld er ook te vinden. De grote uitdager voor de Razer Cynosa V2 is de SteelSeries Apex 3. Ook een membraamtoetsenbord. Maar daar heb je wel het clicky gevoel van een mechanisch toetsenbord en voorzien van een fijne polssteun. Die laat de Razer Cynosa V2 net iets tè basic aanvoelen.

Conclusie: Razer Cynosa V2

Met de Razer Cynosa V2 haal je voor weinig een echte Razer in huis, maar geen Razer die smaakt naar meer. Dat klinkt misschien een beetje hard, maar in het budget segment zijn andere merken beter in staat iets neer te zetten waar je echt blij van wordt. Iedere toetsaanslag voelt gewoon als een besparing en dat had echt niet gehoeven.

Razer Cynosa V2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.