Logo GadgetGear.nl
Steelseries Apex 3 Verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Steelseries Apex 3 gaming keyboard voor weinig

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Fluisterstil
  • Zeer stabiel voor een membraam toetsenbord
  • 10 velrichtingszones
  • Goede polssteun
  • Zeer goedkoop

THE BAD

Lights… check! Knopjes… Check! Software om de boel naar eigen hand te zetten… check! Prijskaartje onder de €80… doublecheck! Met de Steelseries Apex3 koop je een gaming keyboard met veel luxe voor weinig, maar waar besparen die jongens nou op om je toch van een topbeleving te voorzien?

Unboxing

Niet op de verpakking van de Steelseries Apex 3, dat is zeker. Dit keyboard komt gewoon netjes met een polssteun en zelfs wat documentatie. De software download je natuurlijk zelf.

Steelseries Apex 3 Unboxing

Design

De Steelseries Apex 3 is een full-size gaming keyboard. Met numpad dus. De knoppen zitten lekker dicht op elkaar, dus er wordt weinig ruimte onnodig verloren. Vrijwel de hele constructie is van plastics, wat net wat minder rigide is dan wanneer je bijvoorbeeld een aluminium basisplaat krijgt. Ondanks dat zit er weinig flex in de ramplank. Bovendien ziet het hele keyboard er echt uit als een high-end model.

De USB kabel is aangesmolten aan het keyboard, maar kan er op verschillende plekken uit lopen. Dat is wat lastig als je hem meesleept naar lanparties en dergelijke, maar hey, daardoor is het toetsenbord wel zo lekker goedkoop. Opvallend is dat je er wel een magnetische polssteun bij krijgt voor die €79.

Polssteun

Die polssteun is belangrijker dan je denkt. Veel gaming keyboards zijn stevig omdat ze niet of nauwelijks mogen vervormen. Hierdoor zijn ze doorgaans wat aan de dikke kant. Het gevolg is dat je de polsjes flink moet liften. Dat hoeft hier niet. Dus ook als je een partij huiswerk moet maken, of blogs schrijft zoals ons, tik je hier extreem comfortabel op.

Steelseries Apex 3 Polssteun

De polssteun is overigens een harde, plastic plank. Eigenlijk precies wat we gewend zijn van Steelseries en dat is slim. De vaux-lederen polssteunen van Razer voelen echt wel meer comfy aan dan deze, maar die slijten snel en dan heb je allemaal zwart prut aan de zweetpols. Daar heb je hier nooit last van. Hoogstens dat de gematteerde afwerking tzt wat meer gaat glanzen door zweet en wrijving.

Fluisterstille switches

Wie de markt van de gaming toetsenborden volgt weet dat het verhaal al jaren over mechanische switches gaat. Heel belangrijk voor de precisie en altijd goed hoorbaar. De Steelseries Apex 3 is een membraam toetsenbord met, zoals ze zelf zeggen, fluisterstille switches. Ja, dat maakt dit toetsenbord zeker ook heel geliefd in kantoorruimtes die je met collegae moet delen.

De keys maken gebruik van N-Key Rolllover, maar ook anti-ghosting om foutieve toetsaanslagen te vookomen. De keys zijn gemaakt voor 20 miljoen toetsaanslagen. Daar kun je dus wel even mee vooruit. De keycaps zijn overigens prima te vervangen.

Voor een membraam toetsenbord, zijn de keys verrassend stabiel. Door de tactile bumb krijg je ook wel het idee dat er een stukje mechanische ervaring in zit, maar er zit zeker verschil in. Ze zijn niet zo accuraat als bij de mechanische toetsenborden van Steelseries die we gewend zijn, maar ze komen zeker dicht in de buurt en… het is maar €79 euro waar we het over hebben. Dus hier kunnen we echt niet over klagen. Sterker nog, ik denk dat Steelseries hier echt andere spelers op dit prijsniveau een poepje laat ruiken.

Doordat Steelseries gebruik maakt van een rubber membraam, is het toetsenbord ook meteen IP32 vochtbestendig. Laat je een beker mountaindew over je toetsenbord rollen, zal het toetsenbord echt niet snel kapot gaan. Wel kun je die chemische prut nog een tijdje ruiken 😉

Verlichting

Ook op verlichting valt te besparen en ook dat zien we netjes terug. Waar je bij wat duurdere keyboards iedere led van iedere knop kunt aansturen, is dit toetsenbord in 10 lichtzones verdeeld. Ik kan me er niet druk om maken. Het ziet er netjes uit.

Steelseries Engine 3

Het aanpassen van de verlichting doe je met de bekende Steelseries Engine 3 software. Daar kun je ook keybindings configureren. Zo kun je bepaalde knoppen andere taken geven. Super handig in vele games, maar ook als je veel achter Photoshop zit 😉.

Steelseries Engine 3

Compatibility

Dit USB keyboard is officieel te gebruiken op de PC, macOS, Xbox One en PS4. Wij hebben hem ook met succes getest onder Android.

Conclusie Steelseries Apex 3 Keyboard

De meeste fabrikanten bouwen een instapmodel zodat je al snel verlangt naar een premium model. De besparingen druipen er dan vanaf. Bij de Steelseries Apex 3 is dit zeker niet het geval. Het toetsenbord is best rigide. Je krijgt verlichting, al zijn het maar tien zones. En van de feit dat het membraam knoppen zijn, maken ze slim gebruik door het fluisterstille switches te noemen. En dan heb je meteen een lieveling voor kantoorgebruikers. Daar zal dit keyboard ook echt een aanrader zijn.

Steelseries Apex 3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.