MyRetroComputer laat je een PC in een C64 behuizing bouwen

Gek op retro computers, maar niet zo zeer op de performance ervan? MyRetroComputer produceert nu C64-achtige behuizingen waarin je zelf een PC kunt opbouwen. Trouwens, dit doen ze ook met de MyVic20. Die laatste is gemodelleerd naar de minder bekende Vic 20 home computer.

MyC64

Met deze behuizingen maak je een sprong terug naar de 80’s. De tijd waarin de homecomputer aan de TV hing in plaats van een eigen monitor. Nouja, die waren er ook, maar dat waren TV’s zonder tuner.

MyVic20

Zowel de MyVic20 als de My64 behuizingen worden geleverd zonder de echte merkmarkeringen erop, maar met duidelijke overeenkomsten tot de originele merken. Het bedrijf voorziet ze standaard van een uitgebreide card reader op de plek waar de diskdrive hoort te zitten. Ook ligt er een Cherry keyboard in. De PC die je erin plaatst, moet je wel opbouwen op basis van een Mini ITX moederbord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram