Oppo Reno4 Pro legt de focus op de nacht…

Oppo kiest voor de nacht met de lancering van de Reno4 Series. Opnieuw gaat het om een serie toestellen uit het middensegment qua chipset, vooral gemaakt om tegen redelijke kosten enorm te presteren wanneer je foto’s en video’s maakt. Daarbij liet Oppo tijdens de presentatie adembenemende nachtbeelden zien die met de camera’s zijn vastgelegd.

De generatiekloof

De propositie van de Reno-lijn van Oppo begint een beetje ‘raar’ te lopen. In 2019 introduceerde Oppo de Oppo Reno 10x Zoom. Niet al te lang daarna volgend de Reno2 en Reno3. Beiden waren geen echte opvolger als het om rekenkracht gaat. Camera technisch kregen ze niet de mega zoom, maar de overige camera’s waren enorm goed zo niet beter. Met de Reno4 Series lijkt dat niet heel anders. Bovendien is de nachtmodus op de ultragroothoek één van de belangrijkste USP’s voor fotografieliefhebbers.

De Reno4 Series in hoofdlijnen

De Oppo Reno4 Series bestaat uit vier modellen. De meest opvallende is het instapmodel; de Reno4 Z. Het cameraeiland van deze smartphone is compleet anders vormgegeven dan dat van de twee andere toestellen uit de serie. Dat geld ook voor de chipsetkeuze. Geen Qualcomm, maar een MediaTek Dimensity 800 5G chipset met 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Dit toestel gaat €399 kosten.

Oppo Reno4 Z

Oppo Reno4 Z, ultragoedkope 5G

Daarboven wordt de Oppo Reno4 gepositioneerd. Dit toestel met, een prijskaartje van €599 beschikt over 8GB RAM en 128GB opslagruimte. Het gaat hier om de veel snellere Qualcomm Snapdragon 765G chipset.

Oppo Reno4

Oppo Reno4 met LCD display

Het topmodel, de Oppo Reno4 Pro, gaat €799 kosten en deze komt met dezelfde Qualcomm Snapdragon 765G chipset. Op papier net zo snel als de 750G, maar wel veel energiezuiniger. Ook hier krijg je 8GB werkgeheugen (RAM) en 128GB opslagruimte of 12GB RAM met 256GB opslagruimte. Je krijgt 65 Watt VOOC charging waarmee je de accu in 15 minuten voor 60% kunt laden of helemaal in 36 minuten. De accu zelf is 4.000mAh groot. Ook niet onbelangrijk is het 90Hz, 6.5” HDR10+ AMOLED display wat niet alleen plezierig kijkt, maar voor gamers ook wel heel fijn is. Voor entertainment legt Oppo er ook nog Dolby Atmos stereo speakers in.

Oppo Reno4 Pro

Oppo Reno4 Pro met AMOLED display en de Green Glitter editie

De Oppo Reno4 Series draait op Android 10 met ColorOS 7.2.

De camera’s van de Reno4 Series

Qua snelheid verwachten we niets te klagen. Bij deze chipsets uit het middensegment is de snelheid doorgaans prima. Waar het echte verschil gemaakt zal worden, zij de camera’s.

Oppo Reno4 Pro Camera’s

De Oppo Reno4 Pro trapt af met de ultragroothoek camera. Dit is een 12 megapixel Sony IMX208 camera met 1.4μm pixel grootte. Echt gemaakt om beelden te schieten in het donker. Door de 120-graden lens zou je hier echt voor een smartphone unieke plaatjes mee moeten kunnen schieten.

De primaire camera heeft een 48 megapixel beeldsensor en is optisch gestabiliseerd. Daarnaast krijg je ook nog een 13 megapixel telelens. Met behulp van LDAF auto focus zou het toestel veel sneller scherp kunnen stellen dan eerdere toestellen uit de serie. Wil je selfies schieten, dan krijg je ook nog eens een indrukwekkende 32 megapixel selfiecamera.

Oppo Reno4 Camera’s

De Oppo Reno4 komt met een ultragroothoek camera van 8 megapixel. Daarnaast krijg je een stevige 48 megapixel primaire camera en een 2 megapixel Mono camera. Ook deze camera’s zijn voorzien van de snelle LDAF autofocus. Ook hier kiest Oppo voor een 32+2 megapixel dual selfie camera.

Vlotte 5G

De Oppo Reno4 Series draait echt om 5G. Zowel de gewone als het Pro model komen met de Qualcomm Snapdragon 765G chipset. Die troffen we ook al aan in de OnePlus Nord. De chipset staat bekend al zeer snel in het middensegment. Ook de ultragoedkope Reno4 Z krijgt een 5G chipset, maar dan dus de MediaTek Dimensity 800 chipset om de kosten te drukken.

Exclusieve samenwerking met Pantone

Wie een beetje in de creatieve hoek zit, kent Pantone. Dit bedrijf bezit enorm veel kennis over kleur en beheert ook een belangrijke standaard op het gebied van kleuren. Voor de Oppo Reno4 Pro werd de exclusieve Green Glitter uitvoering ontworpen.

Update 02-10-2020 - Helaas komen de roze en Glitter Green uitvoeringen van de Oppo Reno4 Pro niet naar Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram