Logo GadgetGear.nl
Huawei P Smart 2021
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Huawei mag weer Samsung displays inkopen voor haar smartphones

Goed nieuws deze week voor het Chinese Huawei. Met de Mate 40 Pro hier net op de testtafel krijgt het Chinese bedrijf van de VS toestemming om weer displays in te kopen. Hierdoor mag Huawei weer handelen met Samsung.

Hoewel Huawei heel veel zelf kan produceren, koopt het merk voor diverse producten onderdelen bij derden. Onder de ban van de VS mocht bijna geen enkel bedrijf meer zaken doen met het grote Chinese merk. Deze week kwam de eerste uitzondering.

Hoewel Huawei een flinke voorraad componenten bleek te hebben, mag het bedrijf toch weer displays gaan inkopen bij Samsung. Samsung is overigens niet de enige leverancier van displays voor Huawei, maar wel een heel belangrijke.

Bij Huawei zien we steeds meer smartphones met MediaTek chipsets op de markt komen. MediaTek lijkt vooralsnog de enige chipset leverancier die aan Huawei mag leveren. Voor haar High-end chipsets moet Huawei echter een manier vinden om haar Kirin processor productie te garanderen. Dat lijkt nog een brug te ver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.