Huawei mag weer Samsung displays inkopen voor haar smartphones

Goed nieuws deze week voor het Chinese Huawei. Met de Mate 40 Pro hier net op de testtafel krijgt het Chinese bedrijf van de VS toestemming om weer displays in te kopen. Hierdoor mag Huawei weer handelen met Samsung.

Hoewel Huawei heel veel zelf kan produceren, koopt het merk voor diverse producten onderdelen bij derden. Onder de ban van de VS mocht bijna geen enkel bedrijf meer zaken doen met het grote Chinese merk. Deze week kwam de eerste uitzondering.

Hoewel Huawei een flinke voorraad componenten bleek te hebben, mag het bedrijf toch weer displays gaan inkopen bij Samsung. Samsung is overigens niet de enige leverancier van displays voor Huawei, maar wel een heel belangrijke.

Bij Huawei zien we steeds meer smartphones met MediaTek chipsets op de markt komen. MediaTek lijkt vooralsnog de enige chipset leverancier die aan Huawei mag leveren. Voor haar High-end chipsets moet Huawei echter een manier vinden om haar Kirin processor productie te garanderen. Dat lijkt nog een brug te ver.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram