Logo GadgetGear.nl
Huawei Mate X Fold met TomTom
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei mag weer chipsets en andere onderdelen inkopen

Opnieuw goed nieuws voor Huawei. Nadat bekend werd dat Huawei weer displays mag inkopen bij Samsung, blijkt nu dat Huawei ook weer haar Kirin chipsets mag laten produceren en andere onderdelen kan gaan inkopen

Enkele maanden geleden liep de Temporal General License voor bedrijven om te handelen met Huawei af. Met de lancering van de Mate 40 series zou Huawei voor slechts enkele maanden aan chipsets op voorraad hebben. Nu de VS de sancties afzwakt, heeft Huawei voldoende ruimte om onder anderen de zelf ontworpen chipsets weer in te kopen. Die kan Huawei namelijk niet in eigen fabrieken produceren. Ook geeft dit Huawei de ruimte om te blijven doorontwikkelen op het gebied van chipsets. Met de nieuwe 5nm architectuur in de Kirin chipsets loopt Huawei ver voor op de rest van de markt als het gaat om rauwe rekenkracht en energie-efficiëntie.

De ruimte die Huawei krijgt is dus breder dan alleen displays en chipsets. Ook andere onderdelen kunnen weer worden ingekocht. De beperkingen zitten hoofdzakelijk in de richting van de 5G netwerkapparatuur. Daar kan Huawei qua inkoop nog geen kant op.

Hoewel Huawei duidelijk weer hardware kan inkopen, is nog onduidelijk of we ook weer Google Mobile Services op de toestellen mogen verwachten. Software is nog altijd iets anders dan hardware. Hierdoor is het ook nog onzeker of huidige Android 10 toestellen van Huawei een update gaan krijgen naar Android 11. Als alternatief kunnen gebruikers op niet al te lange termijn overschakelen op Huawei’s eigen Harmony OS. Dat besturingssysteem draait ook op de Huawei Watch GT2 waar je komende week de review van leest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.