Gerucht: Is Apple haar eigen Google aan het bouwen?

Apple bouwde al haar eigen maps app met haar eigen lokale zoekresultaten. Het gerucht gaat nu ook dat Apple hard op weg is haar eigen zoekmachine te lanceren, waarmee het bedrijf min of meer afscheid neemt van Google.

Hoewel Apple en Google op het gebied van smartphones stevige concurrenten zijn, is Google sinds jaar en dag toch een beetje de standaard zoekmachine op Apple computers, tablets en smartphones. Vroeger gold dit ook voor de navigatie, maar Apple lanceerde enkele jaren geleden haar eigen Apple Maps om die te vervangen.

Ook Siri is nu echt nog verbonden met Google. Hoewel lokale zoekresultaten nog altijd uit de eigen Apple Maps database komen, komt alle andere informatie toch echt van Google. Een stukje afhankelijkheid waar Apple niet blij mee kan zijn.

In iOS 14 hebben ontwikkelaars aanwijzingen gevonden dat Apple nu toch echt haar eigen zoekmachine aan het bouwen is. Zo worden zoekresultaten vanaf het homescreen op basis van een eigen algoritme weergegeven en komen die uit een eigen database.

Er lijkt code te zijn die suggereert dat er een eigen zoekmachine is. Daarnaast lijken spiders van Apple actief te zijn om websites te indexeren. Drie jaar geleden huurde Apple al John Giannandrea in, het voormalig hoofd van de zoekmachine van Google.

Als Apple inderdaad haar eigen zoekmachine presenteert, zou dat zeer interessant zijn. De enige andere grote zoekmachine voor de westerse markt is Bing van Microsoft.

In China worden de westerse zoekmachines niet getolereerd. Het zou interessant zijn om te zien of Apple zwicht voor de Chinese censuur en daar wel voet aan wal krijgt. In die markt is zoekmachine Baidu de grootmacht. In Rusland is de lokale zoekmachine Yandex heel sterk vertegenwoordigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram