Signify brengt Ambilight voor iedere TV

Ambilight is al jaren een exclusieve feature voor Philips TV’s. Met name uit China hebben we al heel wat alternatieven zien komen die je achterop het scherm kan plakken. Opvallend genoeg lijkt het enige echte antwoord van het Philips Hue platform te komen.

Philips Hue Play Gradient Lightstrip

Signify presenteerde tijdens de IFA namelijk haar Philips Hue Play Gradient Lightstrip. Een speciale LED strip die je in drie maten kunt kopen en zelf achterop de TV plakt. Aan alles lijkt gedacht, zelfs speciale hoekstukken om de Philips Hue Play Gradient Lightstrip vloeiend om een hoek te laten lopen.

Gemaakt voor de Philips Hue Play Sync Box

Je kunt de Philips Hue Play Gradient Lightstrip met de Philips Hue app aansturen. Dan werkt de hele strip als één (statische) zone. En dat is zonde. De echte kracht zit hem in de samenwerking met de Philips Hue Sync Box. Die stuurt de vijf zones in de strip direct aan.

Het systeem waaiert de kleuren op het scherm namelijk uit via de Philips Hue Play Gradient Lightstrip. Heb je nog andere entertainment ondersteunende Hue lampen in de buurt van de TV, dan waaieren de kleuren nog verder uit. Die waaiereffect komt door een minieme vertraging op basis van de afstand en plek van de Hue lamp ten opzichte van de TV. Man… dat moet lekker zijn tijdens het gamen!

Waarom maar aan drie kanten?

Philips heeft bewust voor een driezijdige oplossing gekozen. Het is niet voor niets dat het gros van de Ambilight TV’s aan de onderkant geen Ambilight ondersteund. Vaak hangt daar een soundbar, of staat een TV op een reflecterende voet, of op een glazen ondergrond. Allemaal zaken die kunnen afleiden van de lichtervaring achter het display.

Maten en prijzen

De Philips Hue Play Gradient Lightstrip komt in de maten 55”, 65” en 75” op de markt. De prijzen zijn respectievelijk €179,99, €199,99 en €229,99. Let op, daar moet je wellicht nog de Philips Hue Sync Box bij kopen. Die ligt gemiddeld voor €250 in de webshops.

Gradient Lightstrip kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gradient Lightstrip kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl