Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sennheiser introduceert de MKE 200 vlog microfoon

We vloggen steeds meer en dat is niet raar. Vloggen is leuk. Maar minimaal zo belangrijk als een goed plaatje, is goed geluid. Liefst met zo min mogelijk ruis. Sennheiser ontwikkelde speciaal voor vloggers een nieuwe camera.

De Sennheiser MKE 200 is een microfoon die gebruik maakt van een 3,5mm audio aansluiting. Daarmee kan hij met zowel DSLR- en systeemcamera’s worden verbonden als met smartphones. Al heb je in dat laatste geval wellicht een USB-C converter nodig.

Deze microfoon is een directionele microfoon. Dat wil zeggen dat hij vooral het geluid voor de camera registreert. Daarmee horen jouw volgers de mensen naast en achter het beeld veel minder. Bovendien is de camera voorzien van een shockmount zodat stoten niet meteen hoorbaar zijn. Handig als je al vloggend tegen een lantarenpaal loopt.

Wanneer je de Sennheiser MKE200 buiten gebruikt, dan krijg je ook een windhoes van Sennheiser. Binnen zou de gewone behuizing alle windruis af moeten vangen. Het is bovendien een unpowered microfoon. Dus je hoeft niet te klooien met batterijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.