Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Icasa Zigbee Filament Bulb (ICZB-B2FS95)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi ontwerp
  • Gemakkelijk te installeren
  • Van warm naar koud wit licht

THE BAD

  • Tijdens het dimmen flikkert hij weleens

De Gelderse lampenmaker Icasa stuurde ons een nieuwe vintage Zigbee lamp. Het gaat om een zogenaamde Filament lamp. Hiermee biedt het merk met de Icasa Zigbee Filament Bulb (ICZB-B2FS95) een alternatief op de lampen van Signify zelf.

Unboxing

In de verpakking vinden we één Icasa Zigbee Filament Bulb (ICZB-B2FS95). Daarnaast zit er een compacte handleiding in, in kleur.

Design

De Icasa Zigbee Filament Bulb (ICZB-B2FS95) is een extra grote filament lamp. De lamp heeft een E27 fitting en heeft een doorsnede van 95mm. In de glazen bol zien we een soort kooldraad met daarop vele micro LED’s.

Het glas heeft een geel/bruine coating wat ook een mooie uitstraling geeft wanneer de lamp niet brandt. De informatie van de fabrikant is er netjes met gele inkt op gedrukt. Hierdoor valt deze nauwelijks op. Wat Icasa niet op het peertje drukt, is de zes karakter tellende code die je voor een handmatige installatie nodig hebt. In de meeste gevallen zal je die zeker niet nodig hebben.

Specificaties

Net als de kleinere 60mm lamp, heeft deze lamp een verbruik van 7 Watt. Qua lichtopbrengst leveren de twee ogenschijnlijk ook dezelfde capaciteit op. De lamp maakt gebruik van Zigbee op 2.4GHz en laat zich met maximaal 10 controllers verbinden. De lamp heeft een energieklasse A+, wat erg netjes is voor een slimme lamp.

Hoe reageert de Icasa Zigbee Filament Bulb (ICZB-B2FS95)?

Ik heb de lamp verbonden met de Philips Hue hub V2. Die herkent deze lamp van Icasa met een eigen naam en het Icasa merk. Maar technisch ziet hij hem toch als een Hue White lamp. Zo kun je keurig tussen wit tinten schakelen, maar ook gebruik maken van de vier productiviteitsprofielen van het Philips Hue platform. Denk daarbij aan concentratielicht.

Bij het dimmen werkt de Icasa Zigbee Filament Bulb (ICZB-B2FS95) net iets minder lekker. Tijdens het dimmen kun de lamp even flikkeren. Heb je een intensiteit gekozen, gaat het gewoon goed met deze lamp.

Conclusie: Icasa Zigbee Filament Bulb (ICZB-B2FS95)

Hoewel de lamp tijdens het dimmen weleens wil flikkeren, bewijst de Icasa Zigbee Filament Bulb (ICZB-B2FS95) een goed en goedkoop alternatief te zijn op de Filament lampen van Signify. Zeker wanneer je grotere installaties plant met dit soort klassieke lampen.

Icasa ICZB-B2FS95 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.