Review: ACT USB-C Hub & Card Reader (AC7050)

ACT AC7050 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Hoewel we ze steeds minder tegenkomen, zijn card readers toch wel heel handig. Vooral als je veel met camera’s werkt, zoals wij dat doen. De ACT USB-C Hub & Card Reader is misschien wel de mooiste die we in tijden hebben gezien.

Unboxing

In de verpakking van de ACT USB-C Hub & Card Reader vinden we de USB-C hub zelf en verplichte documentatie. Meer hebben we niet nodig, want de USB-C kabel zit er al aan.

Design

De ACT USB-C Hub & Card Reader is gemaakt op basis van een aluminium behuizing. Ook de USB-C plug is van een aluminium behuizing voorzien die keurig binnen het ontwerp van de hub past. De kabel is matzwart omhuld.

Op de lange kant, zitten al de aansluitingen. Op de kopse kant is de USB-C poort van deze hub. Er zit voldoende ruimte tussen alle poorten om deze gemakkelijk te kunnen gebruiken.

Voor de kleur van het aluminium hebben ze Apple Space Grey aangehouden. Veel andere fabrikanten gebruiken ook die aluminium tint.

Prestaties

Over de USB-C aansluiting van de hub is een maximale datasnelheid van 5Gb per seconde te halen. Prima voor aangesloten USB sticks, SSD’s en andere accessoires. De blauwe USB-A poorten zijn op basis van USB 3.1 Gen1 (USB 3.0 dus). Wil je hier apparaten aan opladen, kan de hub maximaal 0.9 ampère leveren. Dat is niet vlot, maar deze hub wordt ook niet als lader voor jouw smartphone verkocht. Die stroom is er vooral voor aangesloten harddrives en dergelijken.

De ACT USB-C Hub & Card Reader beschikt over Power Delivery Pass-Through. Je kunt een USB-C lader van maximaal 60 Watt aansluiten om jouw laptop op te laden en accessoires op de USB-A poorten van stroom te voorzien.

De card reader bestaat uit de combinatie van een SD kaartlezer en een microSD kaartlezer. Zit je zwaar in de fotografie / video, dan is deze kaartlezer wat traag en loont het om te investeren in iets professioneels op basis van Thunderbolt. Maar voor iedereen die wat meer casual bezig is met dat soort zaken, is deze kaartlezer met USB 3.0 snelheid echt snel genoeg.

Compatibility

Deze hub gebruikt geen rare eigenschappen en is moeiteloos op iedere USB-C apparaat te gebruiken. Wij hebben hem getest in combinatie met de Oppo Find X2 Pro, Huawei P40 Pro, Apple MacBook Pro 13 20017, Apple iPad Pro 2020 en Huawei MateBook 13.

Conclusie: ACT USB-C Hub & Card Reader

De ACT USB-C Hub & Card Reader is in de praktijk een handige kaartlezer met de nodige extra’s. Zelf gebruik ik hem echt in combinatie met de iPad Pro om fotomateriaal snel te kunnen beoordelen. Op pad is dat via draadloze verbindingen in de praktijk gewoon niet tof. Daar is dit echt dé oplossing. Qua prestaties doet hij netjes wat ACT heeft beloofd, dus deze vijf sterren zijn zeker op hun plaats.

ACT AC7050 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Ziet er netjes uit
  • Prestaties zijn in lijn met wat op de doos staan
  • Voldoende ruimte tussen de poorten

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram