Oppo Lanceert ColorOS 11 met Android 11

Afgelopen weekend las je al dat Oppo snel zou starten met de uitrol van Android 11. Deze uitrol is zojuist gestart en dat is goed nieuws voor Oppo gebruikers. Het merk laat graag zien dat het haar samenwerking met Google enorm waardeert.

Oppo zegt de eerste te zijn die Android 11 uitrolt naar haar gebruikers. Over Android legt Oppo haar eigen ColorOS 11 schil. Die past de styling van Android aan en voegt Oppo-specifieke functies toe. Denk aan de eigen camera app van het merk.

Onder ColorOS 11 wordt de vormgeving overigens wel heel erg vrijgelaten. Als gebruiker wordt het gemakkelijker thema’s te wisselen, kleuren en lettertypen aan te passen etc. Zelfs voor de donkere modus krijg je nu drie kleurschema’s om mee te werken.

Met de Oppo Relax 2.0 app, voegt Oppo de mogelijkheid toe om jouw eigen white noice mis samen te stellen. Daarin zitten onder anderen geluiden van verschillende steden over de hele wereld.

Oppo en Google hebben samen ook drie-vinger vertalingen toegevoegd. Met drie vingers selecteer je sneller teksten in Google Lens die vertaling nodig hebben. Met Flexdrop moet multitasken gemakkelijker worden en met Device Control zou het aansturen van jouw smart home een stuk gemakkelijker gaan worden.

ColorOS 11 UI First 2.0 maakt het besturingssysteem een stuk sneller. Door 45% meer gebruik te maken van het geheugen in het toestel, moet het 32% responsiever worden en moet de framesnelheid met 17% oplopen, wat wel zo lekker is op de snelle displays van toestellen als de Oppo Find X2 Pro. Ook leert het toestel welke apps veel gebruikt worden en wanneer, zodat deze als deels worden ingeladen voor je ze gaat gebruiken.

Met Private System kun je duplicaten maken van apps die alleen met een extra vingerafdruk geunlockt kunnen worden. Zo kun je jouw data nog beter beschermen. Apps die al langere tijd bepaalde rechten hebben, worden deze rechten ontnomen wanneer je ze lang niet gebruikt om te voorkomen dat je ongewenst en onwetend informatie lekt.

De daadwerkelijke uitrol start in de komende weken en zal zich eerst richten op de Find X2 en Reno3 series. Daarna komen ze ook naar de A-Series. In totaal worden 28 Oppo modellen voorzien van deze update.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram