Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Nieuws: Apple’s nieuwe iPads, krachtiger en betaalbaar

Apple heeft vandaag iPad van de achtste generatie met de snelle A12 Bionic-chip geïntroduceerd.

Het nieuwe instapmodel van de iPad-serie heeft nu voor het eerst een Neural Engine. Met een prijs vanaf $ 329 biedt de populairste en voordeligste iPad ongekend veel waar voor zijn geld, zoals een schitterend 10,2-inch Retina-display, geavanceerde camera’s en een batterij voor een hele dag.1 iPad is vanaf vandaag te bestellen en ligt vanaf vrijdag 18 september in de winkel.

“We zijn heel blij met deze iPad van de achtste generatie, die niet alleen sneller is maar ook meer mogelijkheden biedt”, zegt Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “De nieuwe iPad heeft een prachtig 10,2-inch Retina-display, de supersnelle A12 Bionic-chip, geweldige camera’s en nog heel veel ander moois, dus je krijgt veel waar voor je geld. En dat komt goed uit, aangezien onze klanten juist nu behoefte hebben aan een veelzijdig en snel device waarop ze thuis kunnen werken, huiswerk kunnen maken, kunnen gamen en contact kunnen houden.”

A12 Bionic met Neural Engine

iPad van de achtste generatie is er dankzij de A12 Bionic-chip heel veel sneller op geworden. Zo werkt de CPU 40 procent sneller en liggen de grafische prestaties twee keer zo hoog.2 Daardoor is deze nieuwe iPad tot twee keer zo snel als de meest verkochte Windows-laptop, tot drie keer zo snel als de meest verkochte Android-tablet en tot maar liefst zes keer zo snel als de meest verkochte Chromebook. iPad heeft nu voor het eerst een A12 Bionic met Neural Engine. Die maakt geavanceerde machine learning mogelijk, bijvoorbeeld voor People Occlusion en Motion Capture in AR-apps (augmented reality), betere fotobewerking, Siri en nog veel meer toepassingen.

Dankzij de A12 Bionic, alle voorzieningen in iPadOS en Apple Pencil (1e generatie)3 is de nieuwe iPad ideaal om onder andere op te tekenen, maar je kunt er net zo gemakkelijk notities op maken of bestanden op annoteren. Bovendien is iPad licht, handzaam en uitermate robuust, en ook nog eens voorzien van supersnel mobiel internet, ondersteuning voor gigabit-class LTE4 en een batterij voor een hele dag, dus je kunt hem overal waar je wilt voor van alles en nog wat gebruiken. En met Touch ID heb je aan één vinger genoeg om je iPad te ontgrendelen terwijl al je belangrijke gegevens goed afgeschermd blijven.

Typisch iPad dankzij iPadOS 14

iPadOS 14 komt op woensdag 16 september uit en is beschikbaar voor alle ondersteunde iPad-modellen, waaronder de nieuwe iPad van de achtste generatie. In iPadOS 14 zitten allerlei nieuwe features en lay-outs die volledig zijn toegespitst op de functionaliteit van iPad, het grote Multi-Touch-display en de verkrijgbare accessoires. Ook zijn de mogelijkheden voor Apple Pencil in iPadOS 14 verder uitgebreid, zodat je makkelijker notities maakt en meer kanten op kunt met je handgeschreven notities. Als je nu iets op iPad noteert, benut Slimme selectie de machine learning op je device om onderscheid te maken tussen je handschrift en je tekeningen. Daardoor kun je je handgeschreven teksten nu heel simpel selecteren, knippen en als getypte tekst in een ander bestand plakken, gewoon met dezelfde gebaren als altijd. Vormherkenning tovert je getekende vormen om in een geometrisch perfecte versie en zet ze automatisch op de juiste plek als je in Notities een diagram of illustratie maakt. En de dataherkenningsfeature werkt ook voor handgeschreven telefoonnummers, datums, adressen en links. Als je dus met de hand een telefoonnummer hebt genoteerd, kun je dat bellen door er even op te tikken.

Op iPad met iPadOS 14 zit nu ook de Schrijven-feature, zodat je met je Apple Pencil in elk tekstveld kunt schrijven. Daardoor kun je tussen de bedrijven door even snel op een iMessage reageren of iets in Safari opzoeken zonder je Apple Pencil te hoeven neerleggen. Ook Schrijven benut de machine learning op je iPad om je handschrift meteen in getypte tekst om te zetten. Dus wat je ook schrijft, het blijft altijd privé. In de specificaties hebben we nog niet ontdekt of ook Nederlands ondersteund wordt.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe iPad (8e generatie) kan vanaf vandaag in meer dan 25 landen (waaronder de VS) worden besteld op apple.com en in de Apple Store-app, en is leverbaar vanaf vrijdag 18 september. iPad is verkrijgbaar in zilver, spacegrijs en goud met 32 GB of 128 GB opslagcapaciteit voor een instapprijs van €389 voor het Wi-Fi-model en €529 voor het Wi-Fi + Cellular-model.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.