Mi 10T Lite geeft de OnePlus Nord op z’n donder

Xiaomi Mi 10T Lite

OnePlus leek met de OnePlus Nord een waanzinnig sterke 5G propositie in handen te hebben. Maar; Xiaomi krijgt van Qualcomm de primeur met de SnapDragon 750G chipset en kan daarmee een 5G toestel leveren vanaf €270 met op papier toch wel heel stevige eigenschappen.

Waar OnePlus inzet op een Amoled display, pakt Xiaomi het met een LCD display net even wat goedkoper aan, maar daar krijg je wel een snelheid van 120Hz voor terug. Die snelheid zal voor menig gamer net wat interessanter zijn. Dit LCD display kan ook HDR10 content aan voor diepere kleuren.

Xiaomi Mi 10T Lite

Een ander stukje besparing zit in de chipset die op papier net iets minder is qua energieverbruik. Qua rekenkracht liggen de twee op één lijn in de testresultaten die er al zijn. Het energieverbruik ligt hoger omdat de 750G wordt gemaakt op een 8nm schaal en de 765G op 7nm schaal. Ook bij de GPU is het verschil verwaarloosbaar waardoor het voor gamers niet heel relevant is welke van de twee chipsets je verkiest.

Waar wel een verschil zit, is in de geheugenopties. Zowel de OnePlus Nord als de Xiaomi 10T Lite zijn te koop in 64GB+6GB. Bij een upgrade krijg je bij OnePlus 128GB+8GB terwijl je bij Xiaomi 128GB+6GB krijgt. OnePlus biedt ook nog een 125GB+12GB optie.

Met de quad-camera heeft Xiaomi op papier ook een sterk verhaal. De primaire camera krijgt een resolutie van 64 megapixel. Je krijgt een 8 megapixel groothoeklens, een 2 megapixel diepte camera voor onscherpe achtergronden en een 2 megapixel macro camera.

Xiaomi Mi 10T Lite Camera

Hoewel Xiaomi dit toestel goedkoop in de markt gaat zetten, ligt er toch een dikke 4.820 mAh accu in waar OnePlus 4.115mAh gebruikt. De 33 Watt snellader van Xiaomi is ook sneller. Er zijn ook punten waar de OnePlus Nord wel boven de Mi 10T Lite uitsteekt, maar het is de vraag of dat voldoende is om het enorme prijsverschil te overbruggen.

Beschikbaarheid

Waar de OnePlus Nord begint bij €399, start Xiaomi op €249… maar dat is wel in de flash sale. De normale prijs voor de 64GB+6GB komt op €279 te liggen. De 128GB+6GB gaat €329 kosten.

Mi 10T Lite kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mi 10T Lite kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl