Hyundai lanceert elektrisch bommetje

Hyundai heeft de RM20e geïntroduceerd, een prototype van een raceauto met midscheeps geplaatste elektromotor. De letters RM staan voor ‘Racing Midship’ en verwijzen naar de plaatsing van de elektromotor die de achterwielen aandrijft.

De RM gaat dienen als rijdend laboratorium voor het testen van de nieuwste technologie. In 2012 startte Hyundai met het project RM om nieuwe, high-performance technologieën voor de autosport te ontwikkelen. In 2019 ontwikkelde Hyundai zijn eerste volledig elektrische raceauto, de Veloster N eTCR voor de eTCR touring car-klasse. De RM20e is hier verwant aan raceauto.

De RM20e is uitgerust met 596 kW (810 pk) vermogen en 960 Nm koppel, op de achterwielen nog wel! Hiermee kan enig driftwerk zonder problemen uitgevoerd worden. De redactie is benieuwd wat de eerste testresultaten gaan zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Robert Gunsing
Sinds 2015 volgt Robert Gunsing de wereld van innovatie & duurzame vervoersmiddelen. Voor GadgetGear stort Robert zich op (elektrische) motoren, auto's en alles wat daarbij komt kijken. Niet alleen schrijft Robert hierover, met zijn adviesbureau Mobilyze helpt hij bedrijven en gemeenten op dit gebied.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram