Picture of Robert Gunsing
Robert Gunsing

Hyundai lanceert elektrisch bommetje

Hyundai heeft de RM20e geïntroduceerd, een prototype van een raceauto met midscheeps geplaatste elektromotor. De letters RM staan voor ‘Racing Midship’ en verwijzen naar de plaatsing van de elektromotor die de achterwielen aandrijft.

De RM gaat dienen als rijdend laboratorium voor het testen van de nieuwste technologie. In 2012 startte Hyundai met het project RM om nieuwe, high-performance technologieën voor de autosport te ontwikkelen. In 2019 ontwikkelde Hyundai zijn eerste volledig elektrische raceauto, de Veloster N eTCR voor de eTCR touring car-klasse. De RM20e is hier verwant aan raceauto.

De RM20e is uitgerust met 596 kW (810 pk) vermogen en 960 Nm koppel, op de achterwielen nog wel! Hiermee kan enig driftwerk zonder problemen uitgevoerd worden. De redactie is benieuwd wat de eerste testresultaten gaan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.