Fortnite op iPhone 11
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Fortnite gamers op iOS verliezen morgen mogelijk toegang

Het was al bekend dat de ‘beef’ tussen Epic en Apple er toe heeft geleid dat er op iOS zo’n 60% minder gamers actief zijn op Fortnite. Morgen maakt Apple het onmogelijk voor gamers om nog langer in te loggen met hun Apple accounts.

Morgen zal Apple de toegang tot Apple accounts ontzeggen. Gamers die alleen geregistreerd staan met een Apple account, zullen dus snel een alternatief e-mail adres moeten instellen en een nieuw wachtwoord moeten kiezen. Gebeurt dat niet, heb je geen toegang meer tot jouw Fortnite account. Daarmee verlies je dus ook toegang tot alle in-game aankopen die je via de App Store hebt gedaan.

De hele ruzie tussen Apple en Epic is ontstaan omdat Epic het er niet langer mee eens is dat Apple 30% van de inkomsten van Epic claimt over de aankopen van iOS gebruikers. Epic vindt dat een te groot aandeel en heeft, tegen de regels in, haar eigen betaalsysteem in de game gezet. Daarop is Apple begonnen om Epic de app store uit te werken. Lastig voor Epic, maar nog vervelender voor de gamer die gewoon altijd netjes Fortnite heeft gespeeld en daar via z’n Apple device misschien al heel veel geld in heeft gestoken.

Op Android speelt ongeveer hetzelfde probleem. Epic is het daar niet eens met de 30% die Google pakt. Maar daar hebben gamers altijd nog de keuze om de game buiten Google Play om te downloaden en te installeren. Die vrijheid genieten Apple gebruikers niet. Daar dreigen nu de gamers het slachtoffer te worden.

Ondertussen wordt er in de Amerikaanse politiek gesproken over de vraag of techbedrijven als Google, Microsoft en Apple niet te invloedrijk zijn geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.