Ring Always Home Camera
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amazon lanceert bewakingsdrone voor in huis

De toekomst is aangebroken en inbrekers zijn de klos. Voor $250 verkoopt Amazon’s Ring nu indoor camera drones die op jacht gaan wanneer ze onraad ruiken… nouja, horen.

De nieuwste telg in het camera-aanbod van Ring is de Always Home Cam. De kleine cameradrone kan zelfstandig door jouw woning vliegen wanneer hij denkt dat er iets aan de hand is. De drone vliegt dan zelfstandig uit haar dock.

Ring Always Home Camera

Autonoom vliegen

Amazon lanceert de drone voorlopig alleen in de VS. Niet heel raar, want wetgeving in Europa is divers aangaande wat drones wel en niet mogen. Zo moet je hier 100% van de vlucht controle over de drone hebben. Ook mag je niet over bebouwing vliegen, laat staan erin. Overigens kun je hem ook zelf besturen om zo wat pleziervluchtjes te maken. Altijd handig om even te checken of de buurvrouw wel haar gordijnen dicht heeft gedaan.

Privacy

Het product wordt gelanceerd onder het merk Ring. Maar dat merk is al enkele jaren van Amazon. Natuurlijk is er veel rumoer over de hoeveelheid data die Amazon over haar klanten verzamelt. Ook de Ring producten kunnen hier aan bijdragen. Wanneer de drone niet is geactiveerd en in haar dock ‘slaapt’, is het voor de camera fysiek niet mogelijk om beelden te schieten. Bovendien schijnt de drone aardig wat lawaai te maken als hij rondvliegt. Zo worden inbrekers gewaarschuwd.

Veiligheid voorop

Natuurlijk kan een vliegende drone in huis behoorlijk wat schade aanrichten. Niet alleen aan jouw mooie Chinese vaas uit de Ming dynastie, maar ook aan jouw langharige tekkel. Hoewel onbekend is hoeveel stress het geluid van de drone geeft bij huisdieren, zijn de rotorbladen zoveel mogelijk afgeschermd om te voorkomen dat de drone schade veroorzaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.