Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony lanceert 48” Master Series A9 4K OLED TV

Sony lanceerde gisteren haar nieuwste Master Series TV. Het gaat om de Sony A9 televisie. Deze smart TV heeft een beeldplaat van 48 inch die geschikt is voor 4K en HDR beeldweergave. Sony kiest wel voor OLED, maar laat 8K dus nog even liggen.

De beeldverwerking in deze nieuwe televisie verloopt over de Sony Picture Processor X1 Ultimate beeldprocessor. Deze zorgt voor de correcte kleurweergave en scherpte op de 4K beeldplaat. Om snelle beelden in films en sportuitzendingen vloeiend te laten lopen, voegt Sony haar X-Motion Clarity engine toe aan het systeem.

De TV is Netflix Calibrated voor optimale weergave. Daarnaast is de TV IMAX Enhanced, waar we eerder al meer over schreven.

De TV is voorzien van acoustic surface audio. Daarmee trilt de hele beeldplaat om zo dienst te doen als speaker. Het geluid komt dus echt vanuit het scherm. Het ontwerp is ook zo dat de speakers die achter het scherm zijn, niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

De smart TV draait natuurlijk op Android TV. De versie die Sony gebruikt is op basis van Android 9 Pie. De TV bevat microfoons voor Google Assistant.

Beschikbaarheid

De Sony A9 ligt eind deze maand in de winkel voor €1.999.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.