Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Philips 243B1 Monitor met USB-C hub

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Fijne monitor voor langdurig gebruik
  • Mooie afwerking
  • Fijne USB-C hub
  • Ook zeer geschikt voor starters in fotobewerking

THE BAD

Philips zit al ruim een jaar op een ideale lijn. Als het gaat om connectivity tenminste. Ook deze FullHD monitor is weer voorzien van een handige USB-C hub, waardoor je gemakkelijk al je monitor en al je andere apparaten met één kabel op jouw laptop aansluit. Handig!

Echte kantoormonitor

De Philips 243B1 is ontwikkeld voor op kantoor (of op de studiekamer). De monitor is voorzien van Flicker Free technologie om zo een rustiger beeld te geven om naar te kijken. Met de LowBlue modus wordt de hoeveelheid blauw licht gereduceerd. Zo moeten jouw hersens gemakkelijker rust vinden tijdens en na een dag lang staren naar deze monitor. Nu hebben we hier geen labtest op los kunnen laten, maar de monitor geeft wel een heel lekker, rustig beeld.

Design

Het ontwerp van de Philips 243B1 is al net zo rustig. Het display ligt in een mooi, slank frame. Bediening gaat met vijf duidelijke knoppen aan de voorkant. Het display kan op de voet worden gedraaid en is ook nog eens in hoogte verstelbaar. Bovendien laat de voet van deze monitor dit verstellen echt extreem soepel verlopen. Één van de betere voeten die we de laatste jaren hebben gezien.

Display

MMD, de fabrikant achter de Philips 243B1 monitor, heeft gekozen voor een IPS display met W-LED verlichting. Het display zelf heeft een diagonaal van 23,8 inch. Je houdt dan een effectief weergavegebied van 527×296 CM over. Het display heeft een FullHD (1920×1080) resolutie. Met 93 pixels per inch, levert dit een prettig scherp beeld op. De verversingssnelheid ligt op 75Hz.

Het display is netjes gematteerd. Dit is keurig met een coating gedaan in plaats van een folie. De reactietijd van de monitor ligt op zo’n 4ms. Daarmee is deze monitor minder interessant voor hardcore gaming. De helderheid ligt op maximaal 250 cd/m2. Dit is echt prima voor gebruik binnenshuis. Met een smartcontrast van 50.000.000:1 geven we toe dat het ook heerlijk is om films en series op deze monitor te kijken.

Voor iedereen die met beeldbewerking bezig is, hebben we ook goed nieuws. Deze monitor dekt 107% van het sRGB spectrum. Hij haalt ook 91% NTSC.

Aansluitingen

De monitor kan zelf worden aangestuurd over USB-C, maar ook over HDMI (2x) en DisplayPort. Alls drie zijn voorzien van HDCP 1.4 content beveiliging. Dat is belangrijk voor apps als Ziggo Go en Netflix.

Sluit je de monitor aan via USB-C, maak je ook gebruik van de USB-C hub en de mogelijkheid jouw laptop te laden. De monitor levert tot 65 Watt. Voor veel van de huidige laptops is dat ruim voldoen. De USB-C hub is voorzien van audio ondersteuning richting de monitor, maar ook een audio uitgang voor een hoofdtelefoon. Ook krijg je 4 USB-A poorten op USB 3.2. Tenslotte bevat de monitor nog een aansluiting voor een LAN kabel voor bekabeld internet. Met andere woorden, een heel complete hub waar we echt vrolijk van worden.

Twee van de USB-A poorten zitten overigens lekker comfy aan de zijkant van het display. De gele is geschikt om smartphones, tablets en andere accessoires sneller op te laden. Wil je de monitor extra beveiligen, zit daar ook een Kensington Lock.

Conclusie: Philips 243B1

We hebben een tijdje op de Philips 243B1 monitor van MMD mogen werken. Zolang je niet hardcore aan het gamen bent, is het een fijne en rustige monitor om mee te werken. Voor beeldbewerking zijn er weliswaar betere opties, maar bij een klein budget is deze monitor echt wel een prima start.

Philips 243B1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.