OnePlus Bullets Wireless Z
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: OnePlus Bullets Wireless Z

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Nog steeds prima audio
  • Handige magnetische bediening
  • Lange accuduur
  • Hoog draagcomfort

THE BAD

  • Als je de Bullets Wireless 2 kent

Onlangs lanceerde OnePlus de Bullets Wireless Z. Een instapmodel onder de draadloze headsets van de Chinese smartphonebouwer. De reden dat OnePlus deze headset niet de Bullets Wireless 3 noemde, vinden we al snel terug.

Hoewel OnePlus in de beginjaren nog samenwerkte met JBL, kwam het merk enkele jaren geleden met haar eerste ‘Bullets’ ofwel oordopjes. In de bullets lijn zien we de laatste jaren een zekere evolutie die leidde tot de geweldige OnePlus Bullets Wireless 2 die zo’n €99 moest kosten. Met de introductie van de OnePlus 8-Series kwam het merk met de Bullets Wireless Z waarmee de prijs van de oordopjes grofweg halveerde. Ik vertel je graag mijn ervaring met deze headset.

Unboxing

De verpakking is niet heel verrassend. De headset, een korte USB-C klaadkabel documentatie. Echt alles dat je mag verwachten, is aanwezig.

Design

Qua design lijken de twee headsets als twee druppels water op elkaar. Het enige optische verschil, is een rood randje op de kopse kant van de Bullets Wireless 2. Hier ben ik best blij mee. Ik kreeg vorig jaar een BW2 setje en gebruik(te) die vrijwel dagelijks. Het draagcomfort ligt echt ontzettend hoog doordat de hele headset is afgewerkt met siliconen rubber.

Ook tof is de magneet die in de oordopjes zit. Wanneer je ze af doet, klikken ze gemakkelijk samen. Doe je dat, gaat de headset ook meteen in standby. Zo spaar je een hoop stroom. Krijg ik een binnenkomend gesprek, heb ik ze ook snel genoeg in mijn oren zitten om het gesprek over de headset aan te nemen. Heel comfortabel.

Audio

Als het gaat om de audio, kom je er al snel achter waarom de Bullets Wireless Z niet als opvolger voor de Bullets Wireless 2 gepositioneerd zijn. Ze zijn immers wel heel veel goedkoper en die besparing zit hem niet alleen in het aanhouden van hetzelfde ontwerp (wat de productiekosten verlaagt).

Qua licentiekosten lijkt OnePlus ook wat te bezuinigen. Deze headset is niet langer geschikt voor high-end streaming via Qualcomm aptX HD. Ook Qualcomm cVc ruisonderdrukking is weggelaten in deze uitvoering van de Bullets Wireless. Dit is duidelijk een stuk waar OnePlus op uitgaven heeft bespaard om de headset in prijs flink omlaag te krijgen.

De heerlijke Knowles Balanced Armature Drivers van de Bullets Wireless 2 zijn helaas ook uit het ontwerp van deze headset gehaald. Daar krijg je 9,2mm drivers voor terug. Die drivers zetten nog steeds een prima geluid neer, maar halen het toch niet bij de Knowles Balanced Armature Drivers van de Bullets Wireless 2.

Qua tuning, zijn de drivers in deze headset redelijk neutraal getuned. Bass liefhebbers krijgen geen overdreven bass, maar toch klinken elektronische muziek en urban muziekstijlen echt heel goed uit deze headset. De winst zit hem vooral in alle andere vormen van muziek. Een stuk gitaarwerk. Een stuk zang. Het blijft allemaal goed klinken.

Ook gesprekken zijn goed te voeren met de headset. Voor de persoon aan de andere kant van de lijn valt het nauwelijks op dat je een headset gebruikt. Alleen tijdens het fietsen pakt de microfoon net iets teveel wind. Daar hebben de voorgangers in de serie ook last van.

Accuduur

Waar de headsets van OnePlus de afgelopen jaren heel sterk in waren, was de accuduur. Zo ook bij de OnePlus Bullets Wireless Z. De accuduur van 20 uur die wordt afgegeven, halen we met gemakt. Ik gebruik de headset de hele dag door voor gesprekken en zo nu en dan een stukje muziek. In de praktijk laad ik hem wekelijks op. En is hij een keer leeg… met de OnePlus laadtechnologie aan boord is 10 minuten genoeg voor ongeveer 50% acculading. Dat is comfortabel!

Conclusie: OnePlus Bullets Wireless Z

Wat de OnePlus Nord is voor de OnePlus 8-Series, is de OnePlus Bullets Wireless Z voor de Bullets Wireless 2. Hetzelfde ding, maar dan met flinke besparingen om de prijs stevig te drukken. Wie echt dé kwaliteit van OnePlus audio wilt ervaren, kan nog altijd beter even op zoek gaan naar de OnePlus Bullets Wireless 2. Maar wil je vooral een goede headset voor heel weinig, dan is de OnePlus Bullets Wireless Z een aanrader.

OnePlus Bullets Wireless Z kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.