Review: Logitech MX Master 3 for Mac; de supermuis

Muizen heb je in vele vormenen maten. De MX Master 3 for Mac is gemaakt voor ergonomie en effectiviteit. Met diverse knoppen. wielen en een schakelaar voor drie computers. Is dat allemaal wel nodig? Wat is er Mac aan deze muis?

Logitech maakt al decennia muizen en toetsenborden. Het van oorsprong Zwitserse bedrijf stond zelf dicht bij de uitvinders van de muis. Deze historie en Zwitserse precisie zorgen al tijden voor kwalitatief hoogwaardige producten. Als je het label ‘for Mac’ aan jouw producten hangt, dan moet het wel goed zijn wil Apple je het niet lastig maken. Logitech is al jaren te koop via de Apple winkels. Nu introduceert Logitech in de MX series de MX Master 3 for Mac muis. Het summum als we Logitech mogen geloven en qua ontwerp staat het haakt op de eenvoud filosofie van Apple. Hoe Mac is deze muis?

Design

Het ontwerp van de MX Master 3 for Mac muis wijkt geheel af van de Apple ontwerpen. Het is een ergonomische muis die lekker in de hand ligt. Het is wel een muis voor rechtshandigen. Direct liggen je duim en wijsvinger goed voor de bediening. De wijvinger en middelvinger rusten op de linker en richtmuis knop. Daartussen het scrollwiel. Precies op de goed plek. Vlak boven de duim zitten twee knoppen en een extra scrollwiel. Achter het bovenste scrollwiel zit een knop. Alle knoppen zijn met software in te stellen. Op MacOs en Windows. Op Chromebooks werkt de muis ook, maar zijn de knoppen niet aan te passen.
Het materiaal voelt degelijk aan en is prachtig afgewerkt. Dit is zonder twijfel een muis die jaren en kilometers muisplezier op kan leveren. De materialisatie is een perfectie symbiose van kunststof, aluminium elementen en softtouch verf. De kleuren passen naadloos bij de moderne Macs.

Gebruik

De muis is draadloos en wordt gevoed door een sterke (500 mah) accu die lang meegaat. Wij werken al twee maanden op 1 lading. Snel opladen is ook mogelijk met de USB-C aansluiting aan de voorkant. Dat betekent dat je m kan blijven gebruiken ook tijdens het laden en na 1 minuut de muis weer 3 uur draadloos kan werken. Wij hebben de muis met de Asus C436; MacBook Pro 2019 en Acer Windows laptop verbonden. Allemaal direct zonder de meegeleverde USB Bluetooth adapter. Onder de muis zit een schakelaar waarmee je tussen 3 computers kan switchen. Zo is de muis op meer systemen te gebruiken. Erg doordacht, simpel en effectief. De muis is erg accuraat. De specs kan je nalezen op de Logitech site, maar in de fijnste precisieklusjes werkt deze muis voor ons perfect. De belangrijkste functie is het scrollwiel boven de duim. Daar kan je horizontaal scrollen. Perfect in spreadsheets en tijdlijnen in videobewerkingssoftware zoals Adobe Premiere of Apple FCPX.  Achter het verticale scrollwiel zit een knopje. Standaard is dit ingesteld om het scrollwiel traploos of met klikjes te laten scrollen. De werking is haast magisch en fluisterstil toe te passen.
Met de Mac en Windows versi evan Logi Options is ongelooflijk veel in te stellen. Standaard zijn de meest gebruikte functies van de meest populaire apps al geprogrammeerd. Wij houden het op eenvoud en stellen de twee knoppen boven de duim in voor copy/paste.

De extra knop links van de duim toont standaard alle open applicaties in Expose modus oud e Mac. Met een beweging van de muis naar voren of achteren krijg je weer andere opties. wie wil kan zich helemaal verliezen in diverse optimalisaties.
Met de schakelaar kan je de muis koppelen met drie verschillende computers. Als dit MacOS of Windows computers zijn, kan je zelfs de muis van de ene computer naar de andere bewegen en zelf documenten kopiëren. Dit betekent wel extra software en een belasting bij het opstarten en de vraag hoe dit in de toekomst ondersteund blijft worden.

Conclusie

De MX Master 3 for Mac muis is zonder twijfel de beste en meest veelzijdige muis die we ooit getest hebben. Het prijskaartje is aanzienlijk, maar je hebt dan wel echt topkwaliteit waarbij je telkens in het gebruik de aanschaf niet zal betreuren.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Ergonomisch ontwerp
  • Accuduur
  • USB-C snelladen
  • Horizontaal scroll
  • Verticaal scroll instelbaar
  • Vier extra programmeerbare knoppen.

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.