ACT USB-A Hub Powered
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: ACT USB-A Hub Powered (AC6120)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Doet exact wat hij moet doen
  • Ziet er heel netjes uit

THE BAD

De laatste jaren verschijnen er heel wat USB hubs op de markt. Ideaal wanneer je niet al teveel hebt aan te sluiten, maar op het gegeven moment merk je dat jouw computer niet meer voldoende stroom kan leveren. Bijvoorbeeld doordat jouw externe drive instabiel wordt. Het is tijd voor een powered hub. En daar zijn er niet zo heel veel van.

Unboxing

Gelukkig maken de Nederlanders van ACT wel powered hubs, zoals deze op basis van USB 3.0 over een USB-A poort. In het doosje vinden we een micro-USB 3.0 kabel van 50CM naar USB-A om jouw computer met de hub te verbinden. Daarnaast zit de hub zelf erin, net als een adapter.

ACT USB-A Hub Powered

Design

Het hubje zelf is een mooi, slank kastje van, voornamelijk, geborsteld aluminium. Daarbij is een kleur aangehouden die sterk lijkt op Apple Silver.

Op de lange kant van de hub, vinden we vier vrije USB-A poorten. Op de korte kant de micro-USB 3.0 aansluiting voor naar de computer en de aansluiting voor de adapter.

ACT USB-A Hub Powered

Prestaties

De chipset van deze hub is ontwikkeld op basis van USB 3.2 Gen1. Daarmee krijg je een bandbreedte die groot genoeg is om tot 5Gb per seconde te verplaatsen over de hub. Met de adapter aangesloten, kan deze hub 10 Watt aan stroom leveren voor aangesloten apparaten (5Vx2A). Dit is niet genoeg om smartphones op hoge snelheid te laden, maar ruim voldoende voor zware externe harddrives en andere zaken die echt wel wat stroom vragen van jouw computer. Zelf heb ik vier harddrives aangesloten op de hub, die moeiteloos beschikbaar bleven. Zou ik ze direct op mijn Acer Predator aansluiten, dan zouden ze regelmatig uitvallen omdat er te weinig stroom beschikbaar zou zijn.

ACT USB-A Hub Powered

Conclusie ACT USB-A Hub Powered

De ACT USB-A Hub Powered is één van de kleinere powered hubs die we hebben getest, maar presteert heel netjes. De 5Gb datasnelheid zal voor het gros van de gebruikers ook ruim voldoende zijn om prettig te kunnen werken. Tijdens de testperiode hebben we geen problemen ervaren met deze hub.

ACT USB-A Hub Powered kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.