Robert Gunsing
Robert Gunsing

Jaguar brengt goedkopere I-Pace uit

Jaguar heeft vandaag een nieuwe versie van zijn elektrische SUV I-Pace aangekondigd met minder vermogen en een lagere prijs.

De Britse autofabrikant heeft enig succes gehad met de I-Pace, zijn eerste volledig elektrische auto, maar de verkoop bleef beperkt vanwege de hogere prijs en veel concurrentie in het segment van de elektrische luxe SUV’s.

Nu introduceert Jaguar een nieuwe versie van de I-Pace genaamd de “EV320” De nieuwe versie is goedkoper en iets minder krachtig dan de originele I-Pace EV400. Jaguar zegt dat het de elektromotoren in de elektrische SUV heeft “opnieuw gekalibreerd” om een ​​vermogen van 235 kW (320 pk) te hebben:

“De aandrijflijn van de I-PACE EV320 is dezelfde als die van de I-PACE EV400. De accucapaciteit van 90 kWh is hetzelfde, maar de elektromotoren zijn opnieuw gekalibreerd om het gecombineerde vermogen terug te brengen naar 235 kW (320 pk). Dankzij het maximumkoppel van 500 Nm en vierwielaandrijving valt deze minder krachtige versie ook op door zijn soepele en tegelijkertijd levendige prestaties, zoals acceleratie van 0-100 km/u in 6,4 seconden. Het bereik van de EV320 is hetzelfde als dat van de EV400 en is vastgesteld op 470 km (WLTP). De Jaguar I-PACE EV320 biedt dus een ongekende balans tussen prestaties, verfijning en weggedrag, gecombineerd met een royale actieradius en dagelijkse bruikbaarheid voor een gunstigere prijs. ”

Daarnaast heeft Jaguar ook eindelijk een 3-fase lader toegevoegd in plaats van de oorspronkelijke 1-fase lader. Hierdoor is het mogelijk om thuis of bij publieke laadpalen met ±50 km/uur te laden in plaats van ±17km/uur.

Voor slechts een kleine afname van het vermogen, komt de I-Pace EV320 met een vrij drastische prijsdaling.

De vorige basisversie van de I-Pace begon bij € 81.855 in Europa inclusief btw.

Nu begint het bij slechts € 65.990 inclusief btw.

De autofabrikant zei ook dat deze nieuwe versie alleen in “beperkte oplage” zou worden geproduceerd, zonder te bevestigen hoeveel ze van plan zijn te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.